DPS Glavnog grada: Slavna partizanka i u 103. godini uz DPS

DPS i u najizazovnijim vremenima raste kao porodica

DPS Glavnog grada: Slavna partizanka i u 103. godini uz DPS

Predsjednik podgoričkog odbora Časlav Vešović, zajedno sa partijskim kolegama iz mjesnog odbora Tološi 2, Vladimirom Vojinovićem, Borisom Brnovićem i Mitrom Jakšićem, imao je zadovoljstvo da obnovljenu pristupnicu i pismo predsjednika Đukanovića uruči najstarijoj članici DPS-a Raduši Ivanović, partizanki i bolničarki u Narodno-oslobodilačkom ratu. Gostoprimstvo, toplu dobrodošlicu i generacijsku raznolikost upotpunio je Radušin unuk Miljan Nikolić, saopšteno je iz Odbora DPS Glavnog grada.

Iz te partije ističu da u svojoj 103. godini Raduša Ivanović svjedoči o crnogorskim heroinama koje su bile i ostale stub, kako navode, naše snažne i jedinstvene kuće.

“Posjeta Raduši pripada posebnim događajima u političkom životu, jer mudre i iskustvom protkane pouke bistrog uma, koje su neprolazne, služe da nikada ne zaboravimo da su se ona i njene saborkinje borile i živjele za crnogorsku slobodu, izborile za pravo glasa 1943. godine, za slobodu govora, misli, i gradili institucije koje današnje generacije imaju dužnost da čuvaju i nadograđuju, kao tekovine antifašizma”, stoji u saopštenju.

RaduaIvanovi

Raduša Ivanović

Sa pozicije odlučivanja, ističu "naša je obaveza da kreiramo odgovorne politike u kojima svaka životna dob naših građana mora imati jednaku vrijednost".

"DPS i u najizazovnijim vremenima raste kao porodica u kojoj se tradicionalno i moderno lako prožima kroz iskustvo i zrelost sa jedne i snažan podsticaj mladosti sa druge strane, kako bi zajednički ukoračali u ljepšu budućnosti.

Nakon što je predsjednik Demokratske partije socijalista Milo Đukanović nedavno uručio preko hiljadu novih članskih karata mladim članovima partije, ponosni smo na činjenicu da u procesu reevidencije bilježimo podatak da generacije članstva potvrđuju ispravnost višedecenijskog puta tokom kojega smo zajedno gradili vrijednosti na kojima počiva današnja Crna Gora”, zaključuje se u saopštenju.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.