Vučić predložio obavezni vojni rok od 90 dana
Aleksandar Vučić

Vučić predložio obavezni vojni rok od 90 dana

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić predložio je večeras vraćanje obaveznog služenja vojnog roka, koji bi trajao 90 dana, o čemu će odluku na kraju donijeti parlament, posle široke javne rasprave.

“Moj prijedlog je da se razmišlja o tome da se uvede obavezni vojni rok od 90 dana. Svaki muškarac može da posveti svojoj zemlji 90 dana, ne godinu niti šest mjeseci”, rekao je Vučić u obraćanju javnosti.

Dodao je da je na nadležnim organima da pokažu računicu koliko bi to koštalo, prenosi Tanjug.

Vučić je pojasnio da se za obavezan vojni rok zalaže zbog toga što time muškarci nauče šta je država, vojska, rodoljublje, drugačiji je odnos prema poslu, prema obavezama, discipline…

“Do toga da bismo time osnažili pogranične gradove. Južno od Čačka imamo malo vojnika. Mislim da je to dobar predlog, a na nadležnima vojnim organima i na parlamentu je da to prihvati ili odbije, posle duge rasprave, za koju vjerujem da je pred nama”, rekao je Vučić.

Zamolio je nadležne u vojsci da mu ne odgovore da nema dovoljno kadra za obuku, jer takav argument ne želi da prihvati.

Vučić je ponovio da je Srbija vojno neutralna i ostaće pri tom stavu, ako ne bude većine za neku drugu odluku.

“Ja ću podržavati vojnu neutralnost Srbije. Svuda oko nas su NATO zemlje, ili je NATO na neki način prisutan. Naša želja je da budemo jedina ne-NATO zemlja”, rekao je Vučić.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.