Obaveza Crne Gore da povrati dobre vijesti na Zapadnom Balkanu
Foto: MVP

Krivokapić i Timonije

Obaveza Crne Gore da povrati dobre vijesti na Zapadnom Balkanu

Ministar vanjskih poslova Ranko Krivokapić primio je danas u posjetu ambasadora Republike Francuske Kristijana Timonijea. Tom prilikom konstatovana je promjena koju donosi nova Vlada i obaveza da se povrate dobre vijesti iz Crne Gore a time pomoć i čitavom Zapadnom Balkanu.

Iz MVP-a su saopštili da su sagovornici razgovarali o istorijskim vezama koje povezuju dvije države kao i perspektivama saradnje u svijetlu izbora nove crnogorske Vlade.

Krivokapić i Timonije su, kako se dodaje, ocijenili da je potrebno intenzivirati politički dijalog, kroz organizaciju posjeta na visokom nivou, kako bi dodatno unaprijedili odnose Crne Gore i Francuske.

"Na to nas posebno obavezuje partnerstvo u okviru NATO i podrška zvaničnog Pariza evropskoj integraciji naše države", stoji u saopštenju.

Konstatovana je ključna važnost vladavine prava kao preduslov za perspektivu članstva.

"Izražen je interes Francuske da podstakne investicije u Crnoj Gori kako bi odnosi saradnje dobili novu dimenziju i doprinijeli ukupnom razumijevanju i povjerenju", zaključuje se u saopštenju.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.