Babaić: Nadamo se da SNP politiku zapošljavanja neće sprovoditi kao u Beranama
Onur Babić, Foto: Socijaldemokrate

Babaić: Nadamo se da SNP politiku zapošljavanja neće sprovoditi kao u Beranama

Nadamo se da SNP ne namjerava da sprovodi politiku zapošljavanja na državnom nivou kao što je to činila u Beranama zadnjih osam godina, gdje su oborili sve rekorde u nezaposlenosti, saopštio je danas član predsjedništva Socijaldemokrata Onur Babaić.

"Jedina povoljna okolnost, ako je može biti u ovako oblikovanoj Vladi, je to što ovoj grupaciji nije pripao resor rada i socijalnog staranja", naveo je Babić.

Poučeni kako navodi beranskim iskustvom, apelovao je na premijera da učini sve što je u njegovoj moći da ovu stranku održi što dalje od svakog mehanizma koji ima dodirnih tačaka sa  zapošljavanjem u Crnoj Gori.

"Kao najbližu uzajamnu vezu koju mogu imati sa ovom oblašću, predlažemo da im se omogući zapošljenje izvjesnog "inženjera koji ne radi osam godina". Uzimajući u obzir obrazovanost njihovih partijskih zvaničnika, teško nam je da povjerujemo da ovaj  činilac vlasti može napraviti pomak u bilo kojoj sferi a kamoli u jednoj tako složenoj kakva je zapošljavanje i socijalna politika uopšte, za čije razumijevanje je potreban određen nivo posebnih stručnih referenci. Stoga, predlažemo da se predmetna problematika prepusti kvalifikovanim subjektima kako bismo izbjegli dalje negativne posljedice u ovoj važnoj oblasti za normalizaciju ekonomske slike društva", naveo je Babić.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.