Međedović: U KCCG na kardiološki pregled se čeka pet mjeseci
KCCG

Poliklinika radi do 14 sati

Međedović: U KCCG na kardiološki pregled se čeka pet mjeseci

Direktor Poliklinike KCCG dr Rifat Međedović kaže da se u toj zdravstvenoj ustanovi najviše čeka na kardiološke, reumatološke, gastroenterološke, endokrinološke i oftamološke preglede.

“Na kardiološki pregled u KCCG se čeka pet mjeseci, ali ne smijemo da zaboravimo da postoji interventna kardiološka ambulanta, ako izabrani ljekar napravi procjenu da je neko hitan slučaj”, naveo je Međedović i dodao da postoji interventna kardiološka ambulatna gdje se čeka oko pet mjeseci.

Međedović je u emisiji "Naglas", na TVCG kazao i da nije tačno da u KCCG radi samo jedan neurolog.

Odgovor na pitanje da li je opravdano to što neko čeka na pregled tri, četiri ili pet mjeseci, ističe da  zavisi od toga iz čije perspektive se to posmatra. Dodaje da se pacijenti upućuju na preglede po jasnoj proceduri.

“U medicini ne mogu biti svi pacijenti isti, u smislu da postoje hitna, prioritetna stanja i redovni pregledi”, naveo je Međedović.

Prema njegovim riječima  u Poliklinici svakoga dana pored zakazinih, bude još toliko pacijenata koji mimo zakazanog termina dolaze na preglede.

Kaže i da zbog podjele poslova Poliklinika radi do 14 sati. Međedović je naveo i da svakog mjeseca daju dopunske termine za preglede, jer ne smije da se kasni sa prvim pregledom.

Direktor Direktorata za digitalno zdravlje u Ministarstvu zdravlja Aleksandar Sekulić kaže da se sada radi na objedinjavaju i izradi digitalnog zdravstvenog kartona.

“Tu će biti svi zdravstveni podaci na jednom mjestu”, poručio je Sekulić i dodao da je i primarni nivo zdravstva opterećen. Ponovio je da na oko 40 odsto zakazanih pregleda pacijenti ne dođu. 

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.