Interresorna saradnja temelj je jakog bezbjednosnog sistema
Foto:Ministarstvo odbrane

Uručeni sertifikati učesnicima obuke

Interresorna saradnja temelj je jakog bezbjednosnog sistema

Pripadnicima Vojske Crne Gore (VCG) i Uprave policije koji su završili obuku u uklanjanju improvizovanih eksplozivnih naprava, koju su realizovali eksperti Federalnog istražnog biroa (FBI), danas su uručeni sertifikati, saopšteno je iz Ministarstva odbrane.

Iz Ministarstva odbrane kazali su da su sertifikate uručili načelnik Generalštaba VCG Milutin Đurović, ambasadorka Sjedinjenih Američkih Država (SAD) Džudi Rajzing Rajnke i direktor Uprave policije Zoran Brđanin.

Đurović je saopštio da je zahvalan što su pripadnici VCG i njihove kolege iz Uprave policije imali priliku da razmjenjuju iskustva sa vrhunskim stručnjacima u oblasti uklanjanja improvizovanih eksplozivnih naprava.

 Interresorna saradnja kaže Đurović je temelj jakog bezbjednosnog sistema.

Prema njegovim riječima, Vojska će raditi na modernizaciji jedinice koja se bavi tom oblašću, kao i da vjeruje da će se slična saradnja nastaviti.

Rajzing Ranke je kazala da su SAD posvećene pomoći Crnoj Gori da ostvari ciljeve na polju nacionalne i javne bezbjednosti.

Ona je poručila da je u odgovoru svakom izazovu ključan isti element, a to je dobra obučenost i saradnja organa bezbjednosti.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.