Bošnjak: Prva tačka sjednice mora biti izbor predsjednika Skupštine
Branka Bošnjak

"Izbor nove Vlade zaslužuje novu sjednicu"

Bošnjak: Prva tačka sjednice mora biti izbor predsjednika Skupštine

Na prvoj sjednici parlamenta u skladu sa Poslovnikom prva tačka mora biti pokretanje procedure o izboru predsjednika Skupštine, kazala je za Portal RTCG potpredsjednica crnogorskog parlamenta Branka Bošnjak (PzP/DF) i dodala da, koliko vidi, još se ne pominje ta inicijativa. Kako je rekla, tek nakon toga bi mogla da ide sjednica ili tačka dnevnog reda posvećena izboru nove Vlade.

"S tim što smatram da izbor nove Vlade zaista zaslužuje posebnu sjednicu, a ne da to bude druga, ili već ne znam koja, tačka dnevnog reda prve naredne sjednice", ukazala je Bošnjak. 

Kako je poručila Bošnjak, eventualni dolazak PzP-a na tu sjednicu biće stvar šireg dogovora.

"Vrlo važan element pri donošenju te odluke će biti i to ko će zakazati tu sjednicu, da li taj neko ima legitimitet da to uradi. Pravno formalno, to može uraditi samo predsjedavajući Skupštini do izbora novog predsjednika, potpredsjednik Strahinja Bulajić. Sve ostalo bi bilo ulazak u zonu krivične odgovornosti, a postavilo bi se pitanje validnosti jer iz neprava se ne moze crpiti pravo", navela je Bošnjak.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.