Njemačka: Ministarka podnijela ostavku
Ane Špigel

Odluka vrijedna poštovanja

Njemačka: Ministarka podnijela ostavku

Posle žestoke kritike zbog odmora na koji je otišla posle katastrofalnih poplava prošle godine ministarka Ane Špigel podnijela je ostavku. Vrh stranke Zelenih je najavio da će ubrzo imenovati nasljednika.

Političarka Zelenih Ane Špigel podnijela je ostavku na funkciju savezne ministarke za porodicu.

U pozadini ostavke je njen odnos prema katastrofalnim poplavama u njemačkoj pokrajini Porajnje-Palatinat leta 2021. godine.

"Danas sam usled političkog pritiska odlučila da na raspolaganje stavim mjesto savezne ministarke za porodicu", citiraju se u saopštenju Ministarstva za porodicu riječi te četrdesetjednogodišnje političarke. 

"Činim to kako ova funkcija ne bi pretrpjela štetu, pošto stoji pred velikim političkim izazovima", dodala je Ane Špigel. Time je ona samo četiri mjeseca posle imenovanja dala ostavku.

Ane Špigel je bila izložena kritici, jer je kao bivša ministarka za životnu sredinu njemačke pokrajine Porajnje-Palatinat deset dana nakon katastrofalnih poplava otišla na odmor i prekinula ga samo jednom da bi se pojavila na obaveznom terminu u dolini rijeke Ar.

U emocionalnom nastupu u nedjelju, 10. aprila Ane Špigel je označila svoj tadašnji odlazak na odmor kao grešku.

Osim toga, priznala je da se sa odmora nije javljala video-vezom na sjednicama pokrajinske vlade, kako je tvrdila tada, prenosi RTS.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.