Crnogorci u Rusiju neće moći bez vize
Sergej Lavrov

Svi letovi između zemalja EU i Rusije suspendovani

Crnogorci u Rusiju neće moći bez vize

Rusija je danas najavila uvođenje mjera koje vode ka viznom režimu za "neprijateljske zemlje", među kojima je i Crna Gora.

"Novi akt će uvesti niz ograničenja za ulazak na teritoriju Rusije“, rekao je šef diplomatije Sergej Lavrov u govoru koji je emitovao državni TV kanal "Rusija-24“.

Sada se, kaže, priprema predsjednički ukaz o izmjenama i dopunama zakona o viznim propisima i ulasku.

"Novo ograničenje odnosiće se na građane sa ruske liste "neprijateljskih država“, rekao je Lavrov.

Za sada, na listi su Crna Gora, Norveška, Island, SAD i Kanada, države EU, Velika Britanija, Ukrajina, Švajcarska, Albanija, Andora, Lihtenštajn, Monako, San Marino, Sjeverna Makedonija, kao i Japan, Južna Koreja, Australija, Mikronezija, Novi Zeland, Singapur i Tajvan.

Već postoje ograničenja ulaska na kopnenim granicama Rusije ka Evropi, a svi letovi između zemalja EU (uključujući Norvešku i Island) i Rusije su suspendovani, prenosi RTCG.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.