Lavrov: SAD i NATO direktno uključeni u sukob u Ukrajini
Sergej Lavrov

Lavrov: SAD i NATO direktno uključeni u sukob u Ukrajini

Koliko god Ukrajina nabavi novog oružja sve će ono uništiti ruska vojska, poručio je Dmitrij Poljanski, prvi zamjenik ruskog ambasadora pri Ujedinjenim nacijama.

Poljanski se pritom osvrnuo na posjetu Sjedinjenim Američkim Državama ukrajinskog predsjednika Volodimira Zelenskog.

“Novo naoružavanje Ukrajine na nikakav način neće uticati na ispunjenje ruskih ciljeva u specijalnoj vojnoj operaciji. Želim da dam savjet svim zapadnim zemljama da se što prije zapitaju do kada će pomagati Ukrajini, ako je i sve manje Ukrajinaca koji vjeruju u ukrajinski režim“, naveo je Poljanski.

Ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov još je jednom istakao da su Sjedinjene Američke Države i NATO direktno uključeni u sukob i to ne samo slanjem oružja, već i obukom osoblja koje sprovode u Velikoj Britaniji, Njemačkoj, Italiji i drugim zemljama.

Američki Kongres je odobrio više od 110 milijardi dolara za Ukrajinu od ruske invazije koja je počela u februaru 2022. godine, ali nije odobrio nikakva sredstva otkako su republikanci preuzeli Predstavnički dom od demokrata u januaru.

Do sredine novembra Ministarstvo obrane SAD-a iskoristilo je 97 posto od 62,3 milijarde dolara dodatnog finansiranja Ukrajine, a Stejt Department je iskoristio svih 4,7 milijardi dolara sredstava vojne pomoći Ukrajini koja su mu bila dodijeljena, izjavila je prošle nedjelje direktorka kancelarije za upravljanje i budžet Bijele kuće Šalanda Jang.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.