Od  24. februara do 13. marta ove godine u Crnu Goru ušlo 4.692 Ukrajinaca

U Centru za prihvat petoro ukrajinske djece

Od 24. februara do 13. marta ove godine u Crnu Goru ušlo 4.692 Ukrajinaca

U periodu od 7. do 13.marta ove godine u Crnu Goru ušlo 2.735 lica iz Ukrajine, dok su u istom periodu Crnu Goru napustila 683 Ukrajinca, navodi se u saopštenju Ministarstva unutrašnjih poslova Crne Gore.

Podsjećaju da su od 24. februara do 13. marta ove godine u našu zemlju ušle 4.692, dok su je napustile 1306 osoba. 

Od 24. februara do 6. marta ove godine, pet državljana Ukrajine podnijelo je  zahtjev za međunarodnu zaštitu u Crnoj Gori, u prethodnoj sedmici (7.3.-13.3.) nije bilo podnijetih zahtjeva. U periodu od 7. do 13. marta tekuće godine, namjeru za podnošenje zahtjeva za međunarodnu zaštitu Upravi policije izrazilo je 50 osoba iz Ukrajine, dok je u Centru za prihvat u Spužu smješteno osam Ukrajinaca, od čega petoro djece - stoji u saopštenju MUPa.

Napominju da Ministarstvo unutrašnjih poslova preduzima aktivnosti iz svoje nadležnosti, te da su svi segmenti upravljanja migracijama pod kontrolom.

Ministartsvo će, kako su najavili, putem zvanične internet stranice na nedjeljnom nivou, a po potrebi i češće, informisati javnost o broju lica iz Ukrajine koja uđu u Crnu Goru.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.