Belivuk nudi da bude svjedok saradnik u slučajevima Olivera Ivanovića, Cvijana i Savamale
Hapšenje Belivuka, Foto: ATA Images

N1 prenosi

Belivuk nudi da bude svjedok saradnik u slučajevima Olivera Ivanovića, Cvijana i Savamale

Uhapšeni vođa kriminalne grupe Veljko Belivuk ponudio se da bude svjedok saradnik u slučajevima ubistva srpskog političara sa Kosova Olivera Ivanovića i smrti političara Vladimira Cvijana, kao i rušenja u Savamali, objavio je danas N1 pozivajući se na nezvanična saznanja.

Pripremno ročište kriminalnoj grupi Belivuka i Marka Miljkovića trebalo je da bude održano danas, ali je nakon kašnjenja od više od nekoliko sati ponovo odloženo, jer je odbrana zatražila izuzeće predsjednika suda, predsjednika sudskog vijeća i postupajućeg tužioca.

Belivuk i njegova grupa optuženi su za pet brutalnih ubistava, otmice, silovanja, trgovinu narkoticima i nedozvoljeno posjedovanje oružja, uhapšeni su početkom prošlog februara, a protiv njih je optužnica podignuta u avgustu.

Ubrzo potom je trebalo da počne suđenje ali je ono odlagano jer je sudija kojoj je predmet dodijeljen bila duže vrijeme na bolovanju, nakon čega je predmet proslijeđen drugom sudiji. Sledeći planirani termini za suđenje su 10. i 11. mart.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.