Glavni odbor SNP-a o manjinskoj vladi odlučuje u ponedjeljak
Socijalistička narodna partija

Glavni odbor SNP-a o manjinskoj vladi odlučuje u ponedjeljak

Sjednica Glavnog odbor Socijalističke narodne partije na kojoj će se odlučivati o eventualnom učešćču ove partije u manjinskoj vladi čiji je mandatar Dritan Aabazović, biće održana u ponedjeljak, saznaje portal Dana.

Predsjednik SNP Vladimir Joković zakazao je sjednicu GO za 15 časova, koja će biti održana u prostorijama centrale Socijalističke narodne partije u Podgorici.

Inače, ova partija već više od mjesec dana održava sjednice Opštinskih odbora na kojima se traži mišljenje članstva o ponudi da bude dio buduće izvršne vlasti u Crnoj Gori.

Inače, Joković je prije dva dana rekao da još ne može precizno da se izjasni da li će biti potpredsjednik manjinske vlade.

"Sada imamo mandatara Dritana Abazovića i u razgovoru sa njim i organima partije mi ćemo donijeti odluku. SNP će razgovarati sa Abazovićem kao budućim mandatarom", saopštio je Joković.

"Spremni smo da podržimo ako bi ispunila naša programska opredjeljenja i ciljeve. Te Vlade će biti bio u njoj SNP ili ne bio, to je završena stvar", dodao je on. 

Joković je jasno saopštio šta su glavni prioriteti za SNP, koji bi trebali da se nađu u vrhu nove vlade.

"Funkcije nisu prioritet, to je sporedna stvar, ali jeste borba protiv krmininala i korupcije, potpisivanje temeljnog ugovora što prije, obavezni popis stanovništva u ovoj godini, sređivanje biračkog spiska, put prema EU, Zakon o porijeklu imovinu i novi Sudski savjet. Crna Gora je blokirana država. Moramo učiniti sve da se radi na pomirenju Crne Gore koja podijeljena među braćom i pravoslavnim narodom, ne može ići naprijed", zaključio je Joković.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.