Galić: Dozvoljavaju se posjete u ZIKS-u, bez kovid potvrda za ulazak u vjerske objekte;
Ilustracija

Nove mjere

Galić: Dozvoljavaju se posjete u ZIKS-u, bez kovid potvrda za ulazak u vjerske objekte; "Razmišlja se o totalnom ukidanju kovid potvrda"

Direktor Instituta za javno zdravlje Igor Galić kazao je da je, shodno povoljnijoj epidemiološkoj situaciji, Vlada donijela mjere da se dozvoljavaju posjete u ZIKS-u, u objektima socijalne zaštine uz posjedovanje PCR teksta, dozvoljava se prisustvo publike na sportskim događajima, u zatvorenom do trećine broja mjesta.

Dodao je da sportski događaji koji se odvijaju na otvorenom mogu se održavati uz 50 odsto popunjenosti.

"Ukida se posjedovanje kovid potvrde u vjeskim objektima, kao i ponovno testiranje zdravstvenih radnika nakon povratka na posao. Trenutna situacija je najpovoljnija u prethodnih četiri mjeseca, i nadamo se da će ovako nastaviti", kazao je Galić.

On je istakao da će u narednom periodu ukoliko se nastavi ovim trendom, razmišljati o ukidanju kovid potvrde.

"Validnost potvrde za sada nije ograničena nakon treće buster doze", objasnio je on.

Ne postoji kašnjenje u isporuci ljekova

Direktor KCCG Ljiljana Radulović kazala je da ne postoji kašnjenje sa isporukom ljekova u toj zdravstvenoj ustanovi.

Ona je istakla da su kontaktirali 9.000 pacijenata kojima je bilo zakazano, te da su dobili samo 700 pacijenata koji su otkazali pregled.

"Manje od deset pacijenata se odazvalo na poziv, i rekli su da nisu odradili dijagnostiku koja im je potrebna za kontrolni pregled. Softerski smo pokušali da riješimo problem sa brojevima telefona, jer su pojedini brojevi koji su nama pacijenti dali nepostojeći", dodala je ona.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.