Bulatoviću uslovna kazna od tri mjeseca zatvora
Milosav Bulatović

Apelacioni sud uvažio žalbu advokata predsjednika Opštine Kolašin

Bulatoviću uslovna kazna od tri mjeseca zatvora

Apelacioni sud Crne Gore uvažio je žalbu advokata predsjednika Opštine Kolašin Milosava Bulatovića i preinačio presudu Višeg suda u Podgorici, prema kojoj je prvi čovjek te lokalne samouprave bio osuđen uslovno šest mjeseci zatvora na dvije godine.

Novom presudom, u koju je Portal RTCG imao uvid, Bulatović se osuđuje tri mjeseca zatvora uslovno na godinu dana.

Podsjećamo, Viši sud je Bulatoviću presudu izrekao zbog zloupotrebe službenog položaja.

"Uvažava se žalba branioca optuženog Milosava Bulatovića i preinačava se presuda Višeg suda u Podgorici zbog krivičnog djela zloupotreba službenog položaja iz člana 416, st. 1 Krivičnog zakona Crne Gore", navodi se u presudi.

U preinačenoj presudi se navodi da se Bulatoviću izriče uslovna osuda suda kojom se prethodno utvrđuje kazna zatvora u trajanju od tri mjeseca "i istovremeno određuje da se ista neće izvršiti ukoliko optuženi u roku od jedne godine po pravosnažnosti presude ne izvrši novo krivično djelo".

U ranijom presudi Višeg suda pisalo je da je Bulatović kriv jer je 3. oktobra 2018. godine u prijavi za stručno osposobljavanje Policijskoj akademiji u Danilovgradu svojeručnim potpisom i pečatom lažno prikazao da Marko Matović radi na poslovima komunalnog policjaca.

Inače, shodno Zakonu o lokalnoj samoupravi predsjedniku opštine mandat prestaje po sili zakona "gubitkom crnogorskog državljanstva, promjenom prebivališta, kada je pravosnažnom odlukom lišen poslovne sposobnosti".

Takođe, članom 65 tog zakona predviđeno je da mandat prestaje i "kad je pravosnažnom presudom osuđen za djelo koje ga čini nedostojnim za vršenje funkcije", te "kad je pravosnažnom presudom osuđen na bezuslovnu kaznu zatvora".

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.