FIFA i UEFA do daljeg supendovali sve ruske klubove i selekcije
FIFA

FIFA i UEFA do daljeg supendovali sve ruske klubove i selekcije

FIFA i UEFA su zajedno odlučile da se svim ruskim timovima, bilo reprezentativnim ili klupskim, suspenduje učešće u FIFA i UEFA takmičenjima do daljeg.

"Nakon prvobitnih odluka koje su usvojili Savjet Svjetske fudbalske federacije (FIFA) i Izvršni komitet Evropske fudbalske unije (UEFA), a koje su predviđale donošenje dodatnih mjera, FIFA i UEFA su danas zajedno odlučile da se svim ruskim timovima, bilo reprezentativnim ili klupskim, suspenduje učešće u i FIFA i UEFA takmičenja do daljnjeg.

Ove odluke danas su usvojili Biro Savjeta FIFA i Izvršni komitet UEFA, odnosno najviši organi odlučivanja obije institucije o ovako hitnim pitanjima.

Fudbal je ovde potpuno ujedinjen i pun solidarnosti sa svim pogođenim ljudima u Ukrajini. Oba predsjednika se nadaju da će se situacija u Ukrajini značajno i brzo popraviti kako bi fudbal ponovo mogao da bude vektor jedinstva i mira među ljudima", stoji u zajedničkom saopštenju FIFA i UEFA.

Ranije danas svjetski mediji su objavili da je FIFA podržala preporuku MOK da se "ruskim i bjeloruskim sportistima i zvaničnicima zabrani učešće u bilo kakvim organizovanim međunarodnim takmičenjima".

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.