CG povukla ambasadorku Ponorac iz Ukrajine
Foto: Screenshot, RTCG

Ministarstvo vanjskih poslova saopštilo

CG povukla ambasadorku Ponorac iz Ukrajine

Usljed vojnih akcija Rusije i usložnjavanja situacije ambasadorka Crne Gore u Ukrajini Dragica Ponorac povučena je iz te zemlje, saopštilo je Ministarstvo vanjskih poslova.

Navode i da se u našoj ambasadi u Kijevu trenutno nalazi lokalno osoblje.

"Od ranog jutra, Ambasada Crne Gore je u intenzivnoj komunikaciji sa našim građanima koji se nalaze u Ukrajini, od kojih su pojedini izrazili interesovanje da napuste zemlju. Budući da su ukrajinske vlasti informisale da je vazdušni saobraćaj zatvoren, iz Ambasade ističu da je povratak moguć kopnenim putem, međutim istovremeno upozoravaju da su putevi opterećeni usljed velikog broja građana koji žele da napuste grad", kazali su iz MVP-a.

Ministarstvo vanjskih poslova apeluje na crnogorske građane da napuste Ukrajinu, napominjući da su, kako kažu, osim Ambasade u Kijevu, na raspolaganju i ambasade u Rumuniji, Poljskoj i Mađarskoj, u cilju obezbjeđivanja svih potrebnih informacija.

"Takođe, Generalni direktorat za konzularne poslove i dijasporu Ministarstva vanjskih poslova dostupan je u punom kapacitetu, stoga svi zainteresovani građani mogu kontaktirati na broj 067070716 i mail [email protected]", navodi se u saopštenju.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.