Okupljeni nosili transpartente "Dao sam besu DPS-u" i "Samo jako, stiže novi Pajović Darko"

Novi protest u Podgorici protiv formirana manjinske Vlade; Bečić: DPS bježi od izbora

Lider Demokratske Crne Gore Aleksa Bečić poručio je večeras na protestu u Podgorici da se na potpredsjednika Skupštine Crne Gore Strahinju Bulajića vrši pritisak "kako bi zakazao zakaže antiustavno vjenčanje, pošto su spremni i mladenci i kumovi".

"Uzeli su sebi pravo da varaju narod. A ti narode, hrabar si koliko si slobodan. Slobodan čovjek je hrabar čovjek. Neslobodan čovjek je kukavica. Prost bio ovaj podgorički sjeverac pri onoj gorčini koju osjećamo zbog izdajničkog puta kojima su krenuli oni kojima smo dali povjerenje. Sve u životu mogu da oprostim i razumijem, ali izdaju nikada ne mogu da oprostim", dodao je Bečić. 

Naveo je da što se tiče redovnih zasijedanja sva formalno-pravna moć je u rukama Bulajića i to mu niko ne može oduzeti.

"Isključivo od volje Bulajića zavisi kad će biti sjednica. Ja sam prošle godine kada je DF bojkotovao parlament odbijao da zakažem sjednicu skupštine", podsjetio je Bečić. 

Prema njegovim riječima, ne čudi ga ponašanje opozicije.

"DPS sada želi varanjem da prečicom dođe do vlasti. Bježe od izbora kao đavo od krsta. Sve im pominjite, samo izbore ne. Kada je u pitanju DPS ne bi me čudilo da traže odlaganje izbora u svim gradovima jer nema mjesta gdje će pobijediti. Oni me ne bole nego oni drugi. Da li je iko od vas glasao da pet poslanika ide i pravi većinu sa DPS-om?", upitao je Bečić

Funkcioner Demokrata Boris Bogdanović poručio je da je Crna Gora ustala da bi pokazala jasno i glasno da nema prodaje i izdaje.

1741453

Foto: Dan

"Ustala je Crna Gora da bi odbranila svoju budućnost i prošlost kada smo rekli "ne" izdajnicima i lopovima. Htjeli su da odlože izbore, rekli smo "Ne dosta je". Htjeli su da vladaju na Cetinje, rekli smo "ne, dosta je". Htjeli su da nema protesta širom Crne Gore rekli ste "Ne, dosta je". Kada ste vidjeli najmasovnije proteste u Nikšiću, Pljevljima i Kolašinu, nema bolje pozivnice od te za sve naredne skupove i nema bolje garancije da radimo dobro", poručio je on. 

Dodao je da niko nema pravo da korača unazad.

"Moramo naprijed. Izborna pobjeda se brani novim pobjedama. Pobjeda koju smo ostvarili 30. avgusta niko ne može da uguši. Građanine Crne Gore, potreban si protestu. Izađi. Molimo te da danas i svakog narednog dana pokažemo koliko nas je i kažemo jasno i glasno koliko nas je. Gdje god se brani Crna Gora, mi smo tu. Gdje su tajkuni i kriminalci mi smo tu da se odbranimo od toga. Zbogom Pajovići. Ponosni narode Crne Gore vidimo se širom drugih gradova", poručio je Bogdanović. 

Ministar ekonomskog razvoja Jakov Milatović je takođe na protestu sa ministrom finansija Milojkom Spajićem i državnim sekretarom u Ministarstvu finansija Jankom Odovićem.

1741448

Foto: Dan

Okupljeni su nosili transparente "Dao sam besu DPS-u" i "Samo jako, stiže novi Pajović Darko". 

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.