Milošević: Dogovor svih suverenističkih partija na Cetinju apsolutni prioritet!
Dejan Milošević, Foto: Socijaldemokrate

Milošević: Dogovor svih suverenističkih partija na Cetinju apsolutni prioritet!

U okviru političkih pregovora u vezi formiranja lokalne vlasti u Prijestonici, u obavezi smo da, kao konstituenti lokalnog parlamenta i istinska, dosljedna državotvorna partija, iskažemo svoj politički, lični i građanski stav u vezi formiranja lokalne vlasti, saopštio je danas Dejan Milošević predsjednik opštinskog odbora Socijaldemokrata na Cetinju.

"Prijestono Cetinje, odakle je luča slobodne, građanske i antifašističke misli vazda kretala, ali i pristojna, civilizovana Crna Gora, s punim pravom očekuju dogovor svih suverenističkih partija. Izosatanak dogovora bi bio odraz neodgovornosti prema još važnijim političkim i društvenim procesima na državnom nivou koji su u toku, u kojima nemamo pravo na grešku!", ukazao je Milošević

Dodaje da građani Cetinja, sa punim pravom očekuju da sačuvaju one tekovine na kojima su zajedno istrajali i za koje su se zajedno borili.

Poručuju da jedinstvo crnogorskog, odnosno državotvornog bloka, kako na Cetinju tako i u čitavoj državi, apsolutni je prioritet.

To je naglašava potreban uslov da bi "Crnu Goru sa stranputice vratili na pravi - građanski, sekularni, antifašistički, evropski put, sa koga je nažalost skrenula u poslednjih gotovo godinu i po dana".

"Imamo obavezu da sačuvamo nikada ne izdamo tekovine Belvedera, kada je bilo potpuno nebitno ko je za koju partiju, koje je vjere i nacije, ali ni tekovine antifašističke borbe kojoj smo duboko privrženi. Najlakše je da jedni drugima nalazimo greške, ali je mnogo važnije da jedni sa drugima gradimo mostove saradnje", izričit je Milošević.

Navodi da u Socijaldemokratama očekuju da DPS i SDP prevaziđu nesporazume i neslaganja i nađu adekvatno rješenje u skladu sa demokratskim standardima, kako bi se što prije konstituisala vlast u Prijestonici. Složna Prijestonica znači složnu, jaku, slobodnu Crnu Goru.

"SD će i dalje biti tu da bude iskrena podrška i partner, kako na Cetinju, tako i u cijeloj Crnoj Gori, u očuvavanju i jačanju građanske, emancipatorske, kulturne, sekularne, antifašističke, evropske i evroatlanske Crne Gore", zaključio je Milošević.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.