Protest u Podgorici

Bečić: Neka ovo riješi narod (VIDEO)

Na protest se večeras okupila Crna Gora koja ne trpi obmanu i izdaju, poručio je lider Demokrata Aleksa Bečić, tokom okupljanja građana kod Hrama Hristovog Vaskrsenja u Podgorici. On je pozvao na raspisivanje vanrednih parlamentarnih izbora, navodeći da niko od suda naroda neće moći da pobjegne. Najavio je i novo okupljanje za narednu srijedu u 18 sati.

Ovih dana ujedinila se Crna Gora koja ne trpi nepravdu, izdaju, obmanu I  prevaru,  poručio je lider Demokratske Crne Gore Aleksa Bečić.

“Dođoh večeras bez fotelje, ali slobodno. A oni koji nas prozivaju zbog fotelja malo im je bilo što imaju pet puta više fotelja nego mandata, i ne smiju da dođu među ovaj narod nego hoće još fotelja. Nudimo im da sve fotelje vrate narodu, pa neka narod sudi. Ali oni hoće još fotelja za DPS i kažu da se žrtvuju za Crnu Goru ", rekao je Bečić.

 On je istakao je i kako su smiješna ubjeđivanja da se manjinskom Vladom DPS ne vraća na vlast.

“Ta manjinska Vlada neće moći da kaže ni dobar dan bez amina DPS-a. Zamislite taj paradoks, da idete sa onima za koje ste tvrdili da su kriminalci i lopovi, da ćete sa njima birati sudije i tužioce", poručio je on.

 Ovim protestom brani se izborna volja, ali i to da se na vlast ne vrate oni koji su decenijama pljačkali i dijelili, kazao je Bečić i dodao:

“Jer ako se oni vrate na vlast, ponovo će stotine miliona eura da cure iz vaših džepova. Branimo povećanja zarada za 20 i 30 odsto, što se nije decenijama desilo u Crnoj Gori, branimo povećane penzije, naknade majkama i besplatne udžbenike".

Bečić je poručio kako će se opet okupiti na istom mjestu za sedam dana. Nakon obraćanja, uslijedila je mirna šetnja  Podgoricom.

Zahvalio se za podršku svih - i od Crnogoraca, Srba, Hrvata, Albanaca, Muslimana, Bošnjaka i Hrvata.

Nova manjinska vlada koja će, kako je rekao, dominantno zavisiti od volje DPS-a, nijednu odluku neće moći da donese bez amina Mila Đukanovića. To je, kaže, ono što je spakovano i što se ovih dana realizuje

"Ponuda naša je jasna i jednostavna. Mi smo demokrate i evropejci. Nudimo demokratsko i evropsko rješenje. Nudimo jednostavno rješenje. Slobodan čovjek ako nije mogao da se dogovori unutar ove parlamentarne većine ne može da izabere da prekroji izbornu volju s onima koje smo podijelil", rekao je Bečić.

Podsjetio je na obećanja Građanskog pokreta URA s ranijih izbora da neće sa DPS-om, navodeći da mogu samo da prezru one koji su izdali.

Ponuda je, ponavlja, jasno: "Neka ovo riješi narod. Zašto se plaše naroda? Hajde da vratimo sve narodu, sve fotelje i funkcije i da oni odluče šta je istina, šta je pravda, a šta budućnost".

Bečić je rekao kako prvo zahtijevaju raspisivanje lokalnih izbora u Podgorici, Baru, Bijelom Polju, Pljevljima, Kolašinu i drugim opštinama u Crnoj Gori.

"Nemojte da je kome palo napamet da gazi Ustav, da gazi pravni sistem Crne Gore i da pokuša pobjeći od tih izbora. Drugo, tražimo raspisivanje vanrednih parlamentarnih izbora u Crnoj Gori. Oni od suda naroda ne mogu pobjeći", poručio je Bečić.

Građani nose transparente na kojima piše "Nije još gotovo", "Dosta nam je Pajovića i Džakovića", "Nema tih para da proše prevara".

 

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.