Đukanović ispratio Olimpijski tim: Svjedočimo kako sportisti, iskreno odani državi, mogu svoj narod učiniti srećnim i ponosnim

Đukanović ispratio Olimpijski tim: Svjedočimo kako sportisti, iskreno odani državi, mogu svoj narod učiniti srećnim i ponosnim

Ovih dana svjedočimo kako sportisti, iskreno odani državi, mogu svoj narod učiniti srećnim i ponosnim, doprinijeti ugledu i vidljivosti svoje zemlje, što je i najveća satisfakcija na ovakvim takmičenjima, kazao je predsjednik Crne Gore Milo Đukanović na ispraćaju Olimpijskog tima Crne Gore na Zimske olimpijske igre u Pekingu.

Đukanović je podsjetio da u Zimske olimpijske igre u Pekingu za naše sportiste četvrte po redu, a crnogorski olimpijci su upravo u tom gradu imali prvi samostalni nastup nakon obnove nezavisnosti, na ljetnjim igrama u Pekingu 2008. godine.

Ovo je prije svega prilika da Jeleni Vujičić, Eldaru Salihoviću i Aleksandru Grboviću, kao i stručnom timu koji će činiti Olimpijsku delegaciju, poželim srećan put i što bolji rezultat na Igrama, iako je i samo učešće već veliki uspjeh - kazao je predsjednik.

Prema njegovim riječima, o rastućem potencijalu zimskih sportova u Crnoj Gori, govori i činjenica da smo od Vankuvera, gdje smo imali jednog predstavnika, preko Sočija sa dva, igara u Pjongčangu, i sada u Pekingu, predstavljeni sa troje sportista i to u kategorijama slalom i veleslalom i kros-kantri.

"I olimpijcima koje sam ljetos ispraćao u Japan kazao sam da su Olimpijske igre i olimpijska medalja san svakoga sportiste. I da je jedini način da se taj san ostvari čelična volja na treninzima, hladna glava, vatreno srce na borilištima, ali možda i kao glavni pokretač za uspjeh - ljubav prema domovini.Učešće na Olimpijskim igrama je vaše lično postignuće koje istovremeno postaje dio sportske nacionalne i svjetske istorije", naveo je Đukanović.

Ovih dana smo, istakao je, bili u prilici da svjedočimo kako sportisti, iskreno odani državi, mogu svoj narod učiniti srećnim i ponosnim, doprinijeti ugledu i vidljivosti svoje zemlje, što je i najveća satisfakcija na ovakvim takmičenjima.

"Jelena je bila prva Crnogorka koja je sa ponosom nosila našu zastavu prije četiri godine u Pjongčangu, a danas sa posebnim zadovoljstvom zastavu predajem Eldaru Salihoviću sa uvjerenjem da, kao što to vjekovna tradicija nalaže, ide u najbolje ruke. Isto tako, siguran sam da bi svako od vas bio njen dostojan nosilac na otvaranju Olimpijskih igara i da ćete se za nju boriti dajući na svakom polju svoj maksimum. Srećan put u Peking, da se zdravo vratite kao ponosni ambasadori svoje države", kazao je Đukanović.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.