MCP dobila saglasnost da gradi Crkveni dom kod hrama u Podgorici
Ilustracija

MCP dobila saglasnost da gradi Crkveni dom kod hrama u Podgorici

Mitropolija crnogorsko-primorska dobila je saglasnost za izgradnju Crkvenog doma na dijelu urbanističke parcele u zahvatu DUP-a "Poslovni centar Kruševac - zona B" u Podgorici.

To se navodi u rješenju Glavnog državnog arhitekte, koje je Mitropoliji crnogorsko-primorskoj dostavilo Ministarstvo ekologije, prostornog planiranja i urbanizma, a koje je objavljeno na sajtu Vlade Crne Gore.

Riječ je o objektu spratnosti 2Po+P+Mz+2+Pk, čija je bruto razvijena građevinska podrška podzemnih i nadzemnih etaža nepunih 5.000 kvadratnih metara,prenosi RTCG.

Većinu sadržaja kompleksa čine, u okviru mješovite namjene, objekti kolektivnog stanovanja sa poslovnim sadržajima, koji su locirani u dva bloka - istočni i zapadni.

"Poslovni sadržaji su smješteni u prizemlju i mezaninu, a ostale etaže su namijenjene stanovanju, osim kod ugaonih objekata, koji su poslovno-stambene namjene", piše u rješenju.

Mirujući saobraćaj riješen je u dva podzemna nivoa sa 37 parking mjesta.

Pješački prilaz ostvaren je preko trga koji je ograničen Bulevarom Džordža Vašingtona i Moskovskom ulicom, a u čijem se središtu nalazi Saborni hram Hristovog Vaskrsenja.

Saobraćajni priključak, kako je objavljeno u dokumentu, planiran je preko blokovske garaže koja je izgrađena u dva nivoa, a kojoj se pristupa rampom sa Bulevara Džordža Vašingtona.

U rješenju se navodi da Glavni državni arhitekta konstatuje da je predloženo idejno arhitektonsko rješenje izgradnje Crkvenog doma Mitropolije izrađeno u skladu sa smjernicama, te da je u skladu sa osnovnim urbanističkim parametrima.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.