SNP: Nema pravde ni boljitka dok nadležni ne riješe ubistvo Duška Jovanovića
Socijalistička narodna partija

SNP: Nema pravde ni boljitka dok nadležni ne riješe ubistvo Duška Jovanovića

Socijalistička narodna partija Crne Gore čestita svim poslenicima javne riječi 23. januar, Dan novinara Crne Gore, uz nadu da će im sloboda izražavanja, borba za istinu i profesionalizam, biti ideja vodilja u budućem radu.

Iz SNP-a vjeruju da će se položaj novinarske branše u Crnoj Gori poboljšati, što znači, prije svega, regulisanje njihovog radnog statusa, povećanje  plata i poboljšanje uslova rada.

Vrijeme je poručuju da nadležni državni organi učine sve da prestanu pritisci, a pogotovo, napadi na novinare jer nema demokratije bez slobodnog novinarstva.

"Nema pravde niti će biti boljitka ovom društvu, dok se konačno ne privedu pravdi ubice i nalogodavci ubistva Duška Jovanovića,  urednika lista "Dan", koji je na oltar slobode medija dao i svoj život, ali i potpuno rasvijetle svi ostali slučajevi napada na novinare, kao što su napadi na Oliveru Lakić, Tufika Softića i brojne druge novinare kojima je i život bio ugrožen samo zato što su se bavili svojim poslom", kazali su iz SNP-a. 

Privilegovanih i povlašćenih više ne može biti, te poručuju da je posle 30 godina promijenjena autokratska vlast, pa je vrijeme da i slobodno i nezavisno novinarstvo dobije značaj koji mu pripada.
 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.