Đukanović: Situacija sa koronom alarmantna, nadležni što prije da donesu mjere
Milo Đukanović

"Zdravlje iznad i prije svega"

Đukanović: Situacija sa koronom alarmantna, nadležni što prije da donesu mjere

Predsjednik Crne Gore i lider Demokratske partije socijalista Milo Đukanović pozvao je nadležne organe da bez odlaganja donesu mjere koje će doprinijeti zaustavljanju, kako je kazao, izuzetno opasnog trenda obolijevanja, a građane da odgovornim ponašanjem zaštite svoje i zdravlje drugih.

Đukanović je reagovao povodom novih podataka prema kojima je u posljednjih 24 sata zabilježeno 1.120 novih slučajeva infekcije korona virusom.

"Epidemiološka situacija u Crnoj Gori je alarmantna. Danas najveći broj registrovanih infekcija na dnevnoj bazi od početka pandemije. Udvostručen broj novih slučajeva u proteklih sedam dana u odnosu na nedjelju ranije", naveo je Đukanović.

Dodaje da je pred nama sezona praznika koja nosi najviši mogući rizik daljeg pogoršanja stanja.

Pozvao je nadležne organe da bez odlaganja donesu mjere koje će doprinijeti zaustavljanju ovakvog izuzetno opasnog trenda obolijevanja.

"A građane da svojim odgovornim ponašanjem zaštite svoje i zdravlje drugih, i time pomognu zdravstvenim radnicima da stanje vratimo pod kontrolu. Ono što svima priželjkujemo ovih dana - a to je dobro zdravlje u idućoj godini - stavimo danas i odmah na prvo mjesto. Zdravlje iznad i ispred svega", objavio je Đukanović na svom Tviter nalogu.

Podsjećamo, Đukanović je od prošle sedmice u samoizolaciji nakon što je otkriveno da je obolio od korona virusa. Tada je saopšteno da predsjednik ima blažu klinički sliku

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.