Fudbalski klub Inter pod istragom zbog pranja novca
Foto: Twitter

Fudbalski klub Inter pod istragom zbog pranja novca

Navodno, policija sumnja u lažno predstavljanje vrijednosti transfera kako bi se "sredile" poslovne knjige

Italijanska policija danas je upala u prostorije Intera. Kako su prenijeli italijanski mediji, kao razlog upada se navodi istraga povezana s pranjem novca od transfera.

Policija namjerava prikupiti svu potrebnu dokumentaciju vezanu uz klupske prihode tima za koji igra kapiten bh. reprezentacije Edin Džeko u sezonama 2017/18 i 2018/19.

 "Corriere della Sera" prenosi kako je policija pregledala i sjedište Serije A.

Inter može potvrditi da je zatražena dokumentacija koja se odnosi na sezone 2017/2018. i 2018/2019. Zahtjev je stigao u sklopu istrage o prihodima klubova u Serije A. Nijedan zaposlenik Intera nije pod istragom i nema nikakve optužnice - oglasili su se iz Intera.

 

 

Pod istragom italijanske policije nedavno se našao i Juventus, prenosi Avaz.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.