Ostavka samo u slučaju ako ne bude realizovan budžet

Krivokapić: Još jedna pobjeda Vlade i naroda Crne Gore(VIDEO)

Predsjednik Vlade Crne Gore Zdravko Krivokapić istakao je da je povlačenje izglasavanja nepovjerenja Vladi još jedna pobjeda izvršne vlasti i naroda Crne Gore.

"Ovo je pobjeda građana koji žele drugačiju, zdravu i pravu Crnu Goru", kazao je Krivokapić.

Istakao je da je obećanja ludom radovanje.

"Pokušali su da političkom korupcijom dobiju zlatni glas. To se ranije dešavalo, ali danas narod ne dozvoljava poslanicima da promijene izbornu volju građana. Jer sve tri koalicije su imale samo zadatak da smijene režim. Narod se opredijelio da neće DPS, da hoće druge koji se domaćinski odnose, a ne da žive u kriminalu i korupciji", saopštio je Krivokapić.

Istakao je da oni koji uđu u dil sa DPS-om više ne postoje, "to je zakonitost za sve one koji su razmišljali da "prelete" i još misle o tome".

"Oni koji su u SDP-u 2015. godine javno u Parlementu prozivali kolege koji sada pripadaju drugoj političkoj opciji, da vrše političku korupciju sami je žele. Šta je drugo politička korupcija nego promjena izborne volje građana na način na koji su to htjeli da urade. Zahvaljujem narodu, građanima, svi pojedincima koji su shvatili igru i rekli da je sloboda važnija od onoga što nudi DPS i oni što su s njima. Možda Vlada ne treba da dobije povjerenje, a od njih nam i ne treba. Da imaju obraza podnijeli bi ostavku, ne bi se igrail sa ponudama o izbornom zakonodavstvu ili novi izborima, to Crna Gora sigurno neće vidjeti u sledećem periodu", kazao je Krivokapić.

Istakao je da program Evropa sad pobijedio sve političare.

"Projekat garantuje građanima sigurnost i bolji život, i mogao ga je uraditi bilo ko ranije. Želimo da program bude mjera Crne Gore i očekujemo da se poslanici u Skupštini odnose odgovorno sa ovim programom kroz budžet. Ova Vlada jedino može podnijeti ostavku ako budžet koji smo planirali ne realizujemo do juna mjeseca 2022. godine", kazao je Krivokapić.

On je pitao novinare zašto ne pitaju s kim je DPS pregovarao ovih dana.

“ S kim su se dogovorali, ko su ti ministri, ko su potpredsjednik i premijer. Zbunili su međunarodnu zajednicu lobiranjem. Žrtvovali su 20 miliona dolara i ništa nisu uradili. Neka pokažu koliko su odgovorni, to je jedino što mijenja Crnu Goru, a ne odnos - ja obećam a sve uništim", rekao je Krivokapić.

Nije želio da pojasni izjavu o lobiranju. 

“Oni koji plaćaju znaju koje su lobiste uzeli i za koga oni rade. Imam inforamcije koje ne mogu da dijelim sa vama, prava adresa za pitanje je DPS. Oni pregovaraju tajno kao što su čitavog života radili. Dogovaraju sa ljudima koji misle da u jednom trenutku nešto da ućare“, kazao je on.

Govoreći o skraćenju mandata Skupštini kazao je da je nezamislivo kretati u bilo kakve avanture bez zbornog zakonodavstva, tužilaštva i crnih fondova. 

“Nismo stvorili preduslove za izbore koji će napokon pokazati pravo stanje bez ičijeg uticaja”, kazao je on.  

Razloge za odbacivanje inicijative komentariše kao prebacivanje lopte u tuđe dvorište. 

"To je vrlo neozbiljna igra, ali svako može da se igra kako hoće. ja bih volio da se desi da DPS sa DF.-om stvopri preduslove nove političke igre u Crnoj Gori, mislim da bi to bio dobitak za sve",zaključio je premijer. 

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.