Austrija: Vakcinacija da bude obavezna i za ljekare
ilustracija

Austrija: Vakcinacija da bude obavezna i za ljekare

U debati oko uvođenja obavezne vakcinacije za stanovništvo Austrije sada se uključila i Ljekarska komora koja za svoje članove traži rigoroznu mjeru.

Ljekarska komora Austrije traži od austrijske vlade da kovid-19 vakcinu zakonski ustanovi kao "obavezni preduslov" za rad ljekara.

Predsjednik Ljekarske komore Tomas Sekeres dalje smatra da ateste o izuzimanju od obavezne vakcinacije izdaju samo ljekari u državnoj službi.

„Bilo bi za nas prihvatljivo da ateste izdaju kontrolni ljekari u službi Zdravstvenog osiguranja“, dodao je on ukazujući da širenje straha i dezinformacija trenutno ne dozvoljava normalno izdavanje atesta.

Potpredsjednik Ljekarske komore, nadležan za ljekare koji imaju svoje ordinacije, Johanes Štajnhart ističe da su ljekari u aktuelnoj situaciji izloženi snažnom pritisku, i dodaje da je agresivnost podstaknuta od strane pojedinih političkih grupacija.

Što se tiče ljekara koji odbijaju vakcinaciju to je, prema njima, isto kao da su odlučili da se izbrišu sa spiska ljekara.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.