U provod ste cijelu noć i imate podočnjake?
ilustracija

U provod ste cijelu noć i imate podočnjake?

Cosmo.hr ima odgovore za sva pitanja za umorne oči, podočnjake i ostale popratne napasti....

Oči su pokazatelj prvih znakova stresa, umora i starenja. Jedna od dvije žene žali se na bore, 60 posto na podočnjake i znakove starenja, a 80 posto njih nije zadovoljno izgledom svojih trepavica. Što oči više stare, to su zatvorenije. Zatvorenost očiju posljedica je više faktora koji su povezani s godinama, stresom, umorom te vanjskim utjicajima – gubitkom blistavosti, elastičnosti i tona, kao i starenjem trepavica. Različiti oblici znakova starenja postaju uočljivi: smanjena krvna i limfna cirkulacija uzrokuje prodor tečnosti u tkivo kapaka (podočnjaci, vrećice oko očiju, natečenost), a to dovodi do natečenosti područja oko očiju i povećava vidljivost kapilara. Zbog transparentne i nježne prirode epidermisa i dermisa kapka tamni podočnjaci i vrećice oko očiju postaju vidljivi.

U provodu sam cijelu noć i imam podočnjake!

Ohladite se maskom s biljnim esencijama koje imaju sposobnost drenaže. Držite ih u frižideru. Ubrzajte cirkulaciju ekstraktima vitamina C i arnike u kombinaciji s reflektirajućim česticama koje kamufliraju podočnjake. Neutrališite podočnjake korektorom koji sadrži žute pigmente koji “ubijaju” plave nijanse.

Kapci su mi ujutro natečeni!

Prvo da objasnimo zbog čega uopšte dolazi do natečenosti kapaka. U ležećem položaju voda nam se skuplja u kapcima. Rješenje? Promijenite neke navike. Lagano skidajte make up. Drugim riječima, umjesto preteških mlijeka ili ulja, upotrebljavajte vodicu ili gel koji će olakšati natečenost. Nježno njegujte lice. Oko očiju upotrebljavajte gel-kreme lagane teksture s aktivnim sastojcima za drenažu – kofein, zeleni čaj ili lavandu. Izbjegavajte spavanje u pregrijanim sobama, previše vode prije spavanja i vlagu – zatvorite vrata kupatila. 

I dalje sam umorna, a želim izgledati odmoreno!

Blefirajte. Evo kako. Specijalni proizvodi za oko očiju sjajna su stvar. Riječ je o “patch” serumima koji se nanose poput flastera ispod očiju i sadrže koncentrat seruma za revitalizaciju. Neka bude svjetla ispod očiju. U tome pomažu slavni illuminatori s reflektirajućim česticama koje odbijaju svjetlo i stvaraju privid odmorene kože.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.