Funkcioner DF-a prijavljen policiji, Demokrate: Aktivisti DPS-a iz Kolašina i BP glasali, podnijete krivične, DPS: Demokrate, po običaju, obmanjuju javnost
Mojkovac,ilustracija

Funkcioner DF-a prijavljen policiji, Demokrate: Aktivisti DPS-a iz Kolašina i BP glasali, podnijete krivične, DPS: Demokrate, po običaju, obmanjuju javnost

Na Cetinju, u Mojkovcu i Petnjici danas se održavaju lokalni izbori na kojima, prema podacima opštinskih izbornih komisija, pravo glasa ima više od 26,8 hiljada građana.

15:38 Demokratska Crna Gora podnijela je danas krivične prijave Osnovnom državnom tužilaštvu u Bijelom Polju protiv četiri lica iz Kolašina i jednog iz Bijelog Polja jer su kako navode, nadležnom organu MUP-a podnijeli neistinitu prijavu prebivališta na adresama u Mojkovcu, kako bi dovodeći u zabludu nadležni državni organ bili upisani u birački spisak i protivpravno glasali na izborima u Mojkovcu koji se održavaju danas.

"Čime su izvršili krivično djelo – navođenje na ovjeravanje neistinitog sadržaja  iz člana 415 Krivičnog zakonika Crne Gore.Imenovana lica prijavila su prebivalište na gore navedenim adresama u opštini Mojkovac, iako se na toj adresi nijesu nastanili, sa evidentnom namjerom da na osnovu tako prijavljenog prebivališta budu upisani u birački spisak opštine Mojkovac i glasaju na izborima 05.12.2021. godine.Dovodeći u zabludu nadležne državne organe imenovani su upisani u birački spisak opštine Mojkovac i to: M.B., M.D., F.B., na biračkom mjestu br. 1. a Š.T.. i A.T. na biračkom mjestu br. 18.

Postupajući na navedeni način imenovana lica ostavaruju biračko pravo na izborima 05.12.2021. godine u opštini Mojkovac, iako su znali da je njihova prijava prebivališta u opštini Mojkovac neistinita, i da je podnesena isključivo radi protivpravnog ostvarivanja biračkog prava.

Imajući u vidu navedeno zahtijevamo da Osnovno državno tužilaštvo odmah sprovede potrebne radnje,  u skladu sa zakonom utvrdi tačno mjesto prebivališta imenovanih lica, i na osnovu ukupno utvrđenog činjeničnog stanja preduzme mjere na utvrđivanju njihove krivično-pravne odgovornosti zbog počinjenog krivičnog djela iz člana 415 Krivičnog zakonika Crne Gore", navodi se u krivičnoj prijavi Demokrata.

15:18 Upravi policije prijavljeno je da je funkcioner DF-a  i šef kabineta predsjednika Opštine Budva Marka Carevića, Nikola Jovanović sa više aktivista Demokratskog fronta došao ispred kuće u kojoj je navodno štab DPS-a, prijetio prisutnima i vrijeđao ih, nakon čega je policija intervenisala.

Nakon što su akteri tog događaja dovedeni u službene prostorije Odjeljenja bezbjednosti Mojkovac, vlasnik kuće rekao je da neće podnositi krivičnu prijavu,prenose Vijesti.

O događaju je obaviješten tužilac.

14:58 Iz DPS su povodom dešavanja u Mojkovcu tokom izbornog dana istakli da je sanašnje saopštenje Demokratske Crne Gore u kojem ukazuju na navodne nepravilnosti predstavlja još jednu u nizu laži i obmana kojima se ova partija svakodnevno služi.

"Svoju nervozu zbog očajnog izbornog rezultata koji ih očekuje večeras u svim opštinama neka iskale na rukovodstvu svoje stranke koje vodi promašenu i licemjernu politiku, pročitanu na svim adresama i u svim gradovima u Crnoj Gori.

Što se konkretnih navoda tiče, ne pada nam na pamet da se bavimo besmislicama i lažnim navodima, pogotovo sada kada su svi državni organi u rukama, još nekoliko sedmica trajuće, parlamentarne većine.

Dakle, obratite se onima za koje ste glasali u Skupštini i ne unosite nemir u našu kuću, naš Mojkovac", poručili su iz DPS Mojkovac.

12:36 "Baš kao što je Demokratska Crna Gora prije tri dana upoznala i upozorila javnost na izborne mahinacije DPS-a, "novi Mojkovčani", inače poznati DPS aktivisti iz Kolašina koji su neposredno pred lokalne izbore u Mojkovcu upisani u birački spisak, jutros su obavili svoju nelegitimnu partijsku dužnost", kazali su iz Demokrata. 

Na fotografijama koje su uslikali članovi Demokratske Crne Gore vide se, kako navode iz te partije, Šefk i Almir Toković, Milana Drljevića, a glasao je i Mihailo Braunović.

KL2

Foto: Demokrate

"To je ta čuvena DPS demokratičnost i "privrženost interesima države", koja se najbolje ogleda u činjenici da njihovi aktivisti iz drugih opština imaju zadatak da "odbrane" Mojkovac od izborne volje Mojkovčana! Još jedno u nizu planiranih poniženja koje je DPS spremio Mojkovčanima", poručili su iz Demokrata. 

SDP Cetinje o fotografisanju listića

10: 20 Iz izbornog štaba Socijaldemokratske partije na Cetinju upozoravaju da pojedinci fotografišu izborne listiće, prenosi Cetinjski list. Prema saznanjima SDP-a, nekoliko listića proglašeno je nevažećim, piše portal. SDP se ovim povodom nije zvanično oglašavao.

Iz OIK-a Cetinje su saopštili sa do 12 sati nijesu zabilježene nepravilnosti.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.