Vlada želi da ubrzanim koracima uđe u Evropsku uniju
Sa sastanka

Krivokapić sa izaslanicom njemačkog MVP Suzanom Šuc

Vlada želi da ubrzanim koracima uđe u Evropsku uniju

Predsjednik Vlade Crne Gore Zdravko Krivokapić sastao se danas sa izaslanicom Ministarstva Savezne Republike Njemačke za Jugoistočnu Evropu, Tursku, OEBS i Savjet Evrope, Suzanom Šuc.

Krivokapić je kazao da Vlada želi da ubrzanim koracima uđe u Evropsku uniju.

„Članstvo u EU je naš strateški cilj, na kom Crna Gora dosljedno radi i ulaže maksimum napora“, istakao je premijer.

Predsjednik Vlade zahvalio je izaslanici Šuc na kontinuiranoj podršci koju Njemačka pruža Crnoj Gori na evropskom putu.

On je saopštio da je Vlada posvećena reformama u oblasti vladavine prava, naglasivši da je poseban fokus na ostvarivanju konkretnih rezultata u borbi protiv organizovanog kriminala i korupcije.

Premijer Krivokapić sagovornicu je upoznao i sa reformskim programima Vlade, Evropa sad, Crna Gora odmah, Evropa ovdje i Crna Gora radi, istakavši da je cilj Vlade da, kroz ekonomski razvoj, rastu demoktratija, građanska i ekološka Crna Gora.

Izaslanica njemačkog MVP Šuc kazala je da je raduje što je Crna Gora od svih zemalja Zapadnog Balkana postigla najveć i napredak u procesu evropskih integracija. Ona je istakla da Njemačka pomno prati razvoj situacije u svim zemljama Zapadnog Balkana, naglasivši da je neophodno učiniti dodatne napore kako bi se ubrzao put ka EU.

„Želimo da Crna Gora ostane na proevropskom i proatlantskom putu i nadamo se da će ostvariti brzi napredak, jer je to važno, kako za Vašu zemlju, tako i za region“, saopštila je Šuc.

Sagovornici su se saglasili da je Berlinski proces od izuzetnog značaja za zemlje Zapadnog Balkana, te da ima nezamjenjivu ulogu u jačanju regionalne saradnje i povezivanju zemalja regiona sa EU.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.