Crna Gora savladala Portugal, slijedi Mađarska
Foto: FIBA

Crna Gora savladala Portugal, slijedi Mađarska

Košarkaši Crne Gore pobijedili su Portugaliju u drugom kolu kvalifikacija za Mundobasket sa 83:69. U drugom meču grupe, Francuska je kao gost pobijedila Mađarsku sa 78:54, pa uoči drugog prozora, Francuska ima skor od 2-0, Crna Gora i Mađarska 1-1, a Portugalija 0-2.

Najefikasniji u sastavu Crne Gore, bili su Džastin Kobs sa 22, Vladimir Mihailović sa 16, Nemanja Radović sa 13, Zoran Nikolić sa 11 poena i 10 skokova. Kod Portugalije, raspoloženi za igru u napadu, bili su Danijel Relvao sa 16, Dijego Ventura sa 14, Diogo Brito sa 13 i Francisko Amarante sa 10 poena.

Izabranici Boška Radovića, košarkaši Crne Gore, oslabljeni neigranjem Bojana Dubljevića, Nikole Ivanovića, Marka Todorovića, Igora Drobnjaka, Jovana Kljajića, Petra Popovića, Vasilija Baćovića, te Nikole Vučevića i Marka Simonovića, nastojali su da spriječe igru u tranziciji i zaustave otvorene pozicije za šut.

Tokom prve dionice sve je funkcionisalo besprekorno. Crna Gora je kontrolisala dešavanja na parketu, a posle šest uzastopnih poena Nemanje Radovića na semaforu je pisalo 24:14. Raspoloženi za igru u napadu, pored Radovića, bili su Zoran Nikolić  i Džastin Kobs.

Portugalija je uspjela da svede deficit na tri poena, a Crna Gora uz agresivniju odbranu, u režiji Džastina Kobsa, Nemanje Radovića i Vladimira Mihailovića, pobjegla na 32:21, ali je Portugalija zaustavila dobar nalet Crne Gore, pa je na poluvremenu bila na minus pet – 36:41.

Prevagu na tasu Crne Gore, donijeli su Džastin Kobs sa 12, Nemanja Radović sa 10, Zoran Nikolić sa osam poena. Kod Portugalije, raspoloženi za igru u napadu, bili su Francisko Amarante i Danijel Relvao sa po 10 poena.

Sredinom treće deonice, Crna Gora je zahvaljujući izuzetno agresivnoj i čvrstoj odbrani, te laganim poenima iz tranzicije i otvorenih pozicija za šut, bila na bezbjednih 54:40. Portugalija se nije predavala, prijetila je, ali je uoči posljednje deonice, na semaforu posle poena Džastina Kobsa sa linije slobodnih bacanja pisalo – 64:56.

Pobjednik je mogao da se nasluti posle četiri minuta igre u posljednjoj dionici. Crna Gora je zatvorila sve prilaze svom košu, nizala su se dobra rješenja u napadu, a posle trojke Nemanje Radovića, izabranici Boška Radovića su pobjegli na 73:56, što je bilo i više nego dovoljno da se meč mirno privede kraju.

Kvalifikacije se nastavljaju 2022. godine. Crna Gora će gostovati selekciji Mađarske, dok će Francuska ugostiti Portugaliju. Ovi mečevi su na programu 24. februara. Tri dana kasnije, snage će odmjeriti isti rivali, ali će domaćini biti promijenjeni. Sve utakmice u kvalifikacijama za Mundobasket možete da pratite na kanalima Sport Kluba.

Podsjećanja radi, tri selekcije će izboriti plasman u drugu, odnosno glavnu rundu kvalifikacija, a svaka utakmica nosi prefiks biti ili ne biti, jer se bododi iz prve, prenose u glavnu rundu takmičenja.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.