Abazović

Abazović poručio

"Ako DF iz nekog razloga ne želi da podrži ovu vlast, odlično, ići će se na izbore ili neka druga rješenja"

Potpredsjednik Vlade Crne Gore i lider Građanskog pokreta URA Dritan Abazović kazao je danas da ne podržava koncept manjinske Vlade i da čeka da se razbistre neke stvari o kojima je razgovarao na važnim adresama. Poručio je da želi da se ova situacija razriješi, a “što se mene lično tiče vidjećemo šta su solucije”.

“Ja lično nisam za to, koalicija Crno na bijelo nije za to. Mi želimo da imamo veću političku stabilnost da bi sprovodili reforme i donosili zakone, da mijenjamo Tužilaštvo, Sudstvo, da mijenjamo sudiju Ustavnog suda. Sve institucije će ući u blokadu za dva-tri mjeseca”, rekao je Abazović novinarima u Skupštini.

Abazović je rekao da ne očekuje da će se desiti nešto 10. decembra, kada je krajnji rok za odgovor na platformu Demokratskog fronta kojom je traženo formiranje nove vlade.

“Stalno čekamo da DF da neko rješenje. Evo DF izlazi u ponedjeljak sa platformom, dođe ponedjeljak ništa se ne desi. Doći će 10. decembar, mislim da se neće desiti ništa. Volio bih me iznenade 10. decembra, pozitivno ili negativno. A ne čekamo platformu i na kraju dođe nešto o čemu pričamo tri mjeseca”, kazao je on.

Prema njegovim riječima situacija jednostavna.

“Ako DF iz nekog razloga ne želi da podrži ovu vlast, odlično – nema više većine, ići će se na izbore ili neka druga rješenja”, istakao je Abazović.

Odgovarajući na pitanje je li predlog o formiranju manjinske vlade vrijedan razmatranja, ili je manjinska podrška DPS-a u startu neprihvatljiva, Abazović je istakao da Vlada i sada ima manjinsku podršku.

“Imamo subjekte koji nijesu u Vladi, koji nešto što Vlada predloži podrže, a nešto ne podržavaju. Mi i sada imamo faktički takvo stanje, samo što ne želimo da ga nazovemo tim imenom”, kazao je on.

Prema njegovim riječima, želim da se ova situacija razriješi, što se mene lično tiče vidjećemo šta su solucije.

“Moramo da sačekamo da se neke stvari razbistre, o kojima smo razgovarali na važnim svjetskim adresama, ako se situacija bude rabistrila, mislim da će to biti pozitivno za Crnu Goru”, kazao je Abazović.

Nije želio da govori koje su to stvari, ali je, kako navodi, neke najavio.

“Ali ako neko misli da se nakon 30 godina jednoumlja i jednovlašća u Crnoj Gori može sve riješiti preko noći, to je nemoguće. Moramo malo da sačekamo, moramo da znamo da nijesmo centar svijeta, da postoje drugi problemi u svijetu, da Crna Gora nije prioritet, što je dobro, za sve supersile. Ali za ono što je naš krajnji cilj, a to je da imamo funkcionalan sistem u oblasti vladavine prava, mislim da možemo očekivati neke pozitivne trendove. Moramo malo da sačekamo, oni će onda sigurno usloviti da se neka politička dinamika uspostavi u Crnoj Gori”, poručio je Abazović.

Lider Albanske alternative Nik Đeljošaj rekao je nedavno da su manjine spremne da podrže Dritana Abazovića kao premijera.

“Tražimo da nas u tome podrži DPS, a mi da napravimo manjinsku Vladu, bez DPS-a. Dajte nam jednu godinu i onda da idemo na izbore”, rekao je Đeljošaj.

Premijer Zdravko Krivokapić je ocijenio da bi manjinska Vlada bila visokorizičan potez, te da ne zna gdje bi to odvelo Crnu Goru.

Predsjednik Skupštine Crne Gore i Demokrata Aleksa Bečić je poručio da su protiv manjinske Vlade koja bi značila prekrajanje izborne volje.

Iz DPS-a se o ovom predlogu još nisu izjašnjavali.

Izvor: CDM

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.