Požar u rudniku u Sibiru: Poginulo 11 osoba, više od 40 povrijeđenih

Požar u rudniku u Sibiru: Poginulo 11 osoba, više od 40 povrijeđenih

U požaru koji je zahvatio rudnik uglja u Sibiru poginulo je 11 osoba, više od 40 je povrijeđeno, a nekoliko desetina rudara i dalje se nalazi u oknima.

Spasilačke službe bile su primorane da obustave potragu za zatrpanim rudarima, jer je prijetila opasnost od novih eksplozija, rekao je za Interfaks jedan od rukovodilaca u rudniku, prenio je AP.

Do nesreće je došlo u rudniku Lastvjaznaja, u regionu Kemerovo, kada se zapalila prašina od uglja, nakon čega se dim proširio kroz sistem za ventilaciju. U trenutku nesreće u oknima je bilo 285 rudara.

Spasioci su uspjeli da evakuišu 239 osoba, a više desetina je i dalje pod zemljom.

Guverner Kemerova Sergej Civiljov je saopštio da su 43 povrijeđena rudara prebačena u bolnice, a četvorica su životno ugrožena.

Predsjednik Rusije Vladimir Putin izrazio je saučešće porodicama poginulih rudara i naložio vladi da obezbijedi svu neophodnu pomoć povrijeđenima.

Lokalni istražni odbor je, odvojeno, naveo da je u toku istraga o mogućem kršenju bezbjednosnih propisa.

Nesreća se dogodila u istom rudniku 2004. godine kada je u eksploziji metana poginulo 13 ljudi. Prema navodima ruskih medija, u eksploziji u tom rudniku je poginulo pet osoba 1981. godine.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.