Predloženo uvođenje halal ishrane i prostora za molitvu u UIKS-u i KCCG-u
Sa sastanka

Održana prva sjednica novog saziva Mješovite komisije za implementaciju Ugovora o uređenju odnosa od zajedničkog interesa između Vlade Crne Gore i Islamske zajednice u Crnoj Gori

Predloženo uvođenje halal ishrane i prostora za molitvu u UIKS-u i KCCG-u

Ministarstvo pravde, ljudskih i manjinskih prava održalo je danas prvu sjednicu novog saziva Mješovite komisije za implementaciju Ugovora o uređenju odnosa od zajedničkog interesa između Vlade Crne Gore i Islamske zajednice u Crnoj Gori.

U okviru svojih nadležnosti i u skladu sa Ugovorom o uređenju odnosa od zajedničkog interesa između Vlade Crne Gore i Islamske zajednice u Crnoj Gori, predstavnici Vlade iskazali su spremnost da podrže rad ove vjerske zajednice i pristupe rješavanju problema sa kojima se suočava.  

Na inicijativu predstavnika Islamske zajednice, predloženo je uvođenje halal ishrane u javnim ustanovama kao što su UIKS i KCCG. Državni sekretar, mr Bojan Božović, kazao je da će Ministarstvo učiniti sve da se pitanje halal ishrane riješi u što kraćem roku.

Između ostalog, bilo je govora i o obezbjeđivanju prostora za molitvu osobama islamske vjeroispovjesti u pomenutim institucijama, te je od strane predstavnika Vlade rečeno da će se u projektima, koji su u završnoj fazi, skrenuti pažnja na obezbjeđivanje uslova za praktikovanje vjerskih obreda.

Mješovitu komisiju u novom sazivu sa strane Vlade čine, osim državnog sekretara mr Božovića, savjetnica u Direktoratu za saradnju sa vjerskim zajednicama Larisa Lukačević i predstavnik Ministarstva prosvjete, nauke, kulture i sporta Safet Kalač. Članovi Mješovite komisije čine i predstavnici Islamske zajednice Fuad Čekić, Muharem Demirović, Bajram Dizdarević, Ćazim Fetahović i Džemo Redžematović.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.