Đaci u Skoplju maršom odaju poštu drugarima stradalim u Bugarskoj
Foto:mms.mk

Đaci u Skoplju maršom odaju poštu drugarima stradalim u Bugarskoj

Učenici Osnovne škole "Ismail Kemali" u Skoplju marširaju od škole do spomenika Skender Begu kako bi odali počast petorici učenika koji su tragično izgubili živote u saobraćajnoj nesreći u Bugarskoj, kada je izgorio autobus.

U Sjevernoj Makedoniji je trodnevna žalost zbog tragične saobraćajne nesreće u kojoj je 46 osoba stradalo, a samo sedmoro uspjelo da se spasi. Tijela poginulih su izgorjela do neprepoznatljivosti, pa su članovi proodica juče davali uzorke DNK, kako bi bili identifikovani.

Marš su organizovali školski odbor i sami učenici. 

"Predavao sam dvojici. Bili su odlični đaci, disciplinovani, mirni, dobri, poslušni", rekao je Ahmed Šabani, profesor makedonskog jezika u OŠ "Ismail Kemali", prenosi RTS pozivajući se na SITEL.

Nastavnik geografije Ćamil Imeri bio je razredni starešina dvojici dječaka.

"Izgubili smo dva učenika iz mog odeljenja. Bili su odlični đaci, kulturni, redovni i disciplinovani. Ono što se dogodilo je veoma tužno", rekao je Ćamil Imeri.

Neki od nastavnika koji su predavali petorici učenika ove škole, kažu da su bili odlični i uzorni đaci koji su stalno bili aktivni u školskim aktivnostima.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.