Raščanin - Radičević: Kultura na milost i nemilost novoj vlasti
Ivana Raščanin, Foto: Socijaldemokrate

Raščanin - Radičević: Kultura na milost i nemilost novoj vlasti

Najnoviji biser mudrosti dolazi odakle do iz resora zaduženog za finansije, i to i vidu brisanja najmanjih zagarantovanih sredstava za oblast kulture. Dakle, više neće postojati obaveza da se garantuju makar minimalna sredstva, koja su za kulturu iznosila 2,5 do 3% budžeta, već se uvodi finansiranje "daj koliko daš". To je saopštila Ivana Raščanin-Radičević, predsjednica Foruma žena SD.

Preciznije, ističe da se uvodi finansiranje koje će u potpunosti zavisiti od vlasti, koje sada niša ne sprječava da kažu: "Ne dopada nam se ni jedan projekat, ne dopada nam se rad u toj oblasti, nećemo izdvojiti novac".

"Odnosno, ova važna oblast stavlja se u potpuno zavistan položaj od novih vladajućih struktura i njihovih procjena "lijepog" i "dobrog". A obzirom na to kako su se te estete iz Vlade, širokog duha, pune otvorenosti za saradnju sa kultirnim djelatnicima pokazale do sad, vjerujemo da se ovakva zakonska rješenja služe za sistemsko urušavanje ove oblasti", dodala je Raščanin - Radičević.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.