Vlada Sjeverne Makedonije: Zaev neće odugovlačiti sa ostavkom
Zoran Zaev

Vlada Sjeverne Makedonije: Zaev neće odugovlačiti sa ostavkom

Premijer Sjeverne Makedonije Zoran Zaev nema nameru da odugovlači sa ostavkom do decembra, rekli su u njegovom kabinetu.

Kako je prenijela državna agencija MIA, u kabinetu premijera Sjeverne Makedonije su da nisu tačne informacije da je plan Zaeva da odugovlači sa ostavkom do decembra.

"Nije tačno da je plan premijera da odugovlači sa ostavkom do decembra. Ostavka je jasan čin preuzimanja odgovornosti“, rečeno je u kabinetu Zaeva.

Ističe se da su u toku konsultacije "u okviru kojih organi partije i koalicioni partneri, sa potpunom podrškom premijeru Zaevu, rade na rješenjima i odlukama kojima će se parlametarna većina održati stabilnom kako bi se obezbijedila vlada koja održava reformski i progresivni kurs zemlje“.

Zaev je u nedelju uveče rekao da podnosi ostavku na mjesto premijera i lidera vladajućeg SDSM zbog poraza te stranke na lokalnim izborima, ali je do sada nije dostavio parlamentu i stranačkim organima.

Pojedini makedonski mediji objavili su ranije danas da premijer Sjeverne Makedonije Zoran Zaev ostavku najverovatnije formalizovati krajem ove ili početkom naredne godine.

Kako su naveli, razlog za odlaganje je da ne bi bila propuštena mogućnost za početak pregovora sa Evropskom unijom u decembru, koju je premijer nagovijestio na sastanku sa koalicionim partnerima.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.