NSD: Pokušavaju da koriste pregovore o rekonstrukciji Vlade da bi odložili popis
NSD

NSD: Pokušavaju da koriste pregovore o rekonstrukciji Vlade da bi odložili popis

Određeni krugovi pokušavaju da iskoriste pregovore unutar parlamentarne većine kako bi pitanje popisa gurnuli pod tepih, vješto se krijući iza komentara koji dolaze sa određenih međunarodnih adresa i domaćih nevladinih organizacija, saopšteno je iz Nove srpske demokratije.

"Svi smo upoznati sa činjenicom da je javna rasprava o Nacrtu zakona o popisu stanovništva završena i da su zahtjevi o izostavljanju pitanja o etničkoj pripadnosti, vjeroispovjesti i maternjem jeziku, odnosno odlaganju popisa u nedogled – odbijeni", kažu iz ove partije.

 Nova srpska demokratija kako se navodim vjeruje da će do dogovora unutar parlamentarne većine doći i da će nova izvršna vlast prepoznati važnost tradicionalnog popisa, te napokon dati mogućnost političkim predstavnicima pobjedničkih koalicija da diskutuju i usvoje zakon, kako bi svi zajedno krenuli u ispunjavanje te državne obaveze, na dobrobit svih građana Crne Gore.

Ističu da su potpuno saglasni sa određenim konstatacijama da je popis stvar tehničke prirode i baš zbog toga pitaju – zašto postoji tolika bojazan od njegovog održavanja, odnosno od rezultata.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.