Milatović: Potpisivanje sporazuma o saradnji važan korak ka unapređenju ekonomskih odnosa sa Izraelom
Sa sastanka

Dogovorena organizacija Foruma „Kapija Balkana – Crna Gora“ u Izraelu

Milatović: Potpisivanje sporazuma o saradnji važan korak ka unapređenju ekonomskih odnosa sa Izraelom

“Crna Gora je otvorena za dalje učvršćivanje veza sa Izraelom i značajniju saradnju u oblasti turizma, nauke, inovacija, logistike, ali i u drugim važnim oblastima od obostranog značaja”, ocijenio je ministar ekonomskog razvoja Jakov Milatović na sastanku sa ambasadorom Izraela u Crnoj Gori, Jahelom Vilanom.

Ministar je ambasadora upoznao sa trenutnim stanjem u crnogorskoj ekonomiji koja se značajno oporavila nakon brojnih pozitivnih poduhvata aktuelne Vlade.

„Niz aktivnosti, koje su za kratak vremenski period sprovedene, doprinijele su poboljšanju ekonomske aktivnosti, stabilizaciji javnih finansija, oporavku turističke privrede i stvaranju dobrog poslovnog ambijenta za privlačenje stranih direktnih investicija“, kazao je Milatović.

On je dodao da je Ministarstvo ekonomskog razvoja pripremilo nacrte Sporazuma o saradnji u oblasti turizma, ekonomije i nauke i tehnologije kako bi se stvorio dobar institucionalni okvir za produbljivanje saradnje između Vlade Crne Gore i Vlade Izraela.

„Imajući u vidu činjenicu da je Izrael među vodećim zemljama svijeta u oblasti istraživanja, inovacija i visokih tehnologija, cijenim da postoji mogućnost za buduću saradnju i u ovom segmentu, koja će svim našim građanima koristiti“, naveo je Milatović.

Na toj liniji ministar je predložio i organizovanje privrednog Foruma „Kapija Balkana-Crna Gora“, kao važnog događaja na kojem učestvuju brojni predstavnici renomiranih kompanija i biznis zajednice.

Ambasador Vilan zahvalio se ministru  na prijemu i kazao da  Izrael ima prijateljski odnos prema Crnoj Gori i želju da zajedno gradimo jaču i stabilniju ekonomsku saradnju.  

On je iskazao  spremnost za potpisivanje sporazuma  i prihvatio inicijativu za organizaciju pomenutog biznis foruma. Ambasador je  istakao da postoji veliki broj investitora koji ulažu u sigurne i stabilne destinacije i ovom prilikom izrazio zadovoljstvo što je Crna Gora jedna od njih.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.