Preminuo mladi bračni par od korone: Djeca u jednoj noći ostala bez oba roditelja
Ilustracija

Batajnica

Preminuo mladi bračni par od korone: Djeca u jednoj noći ostala bez oba roditelja

"Crvena zona kovid bolnice u Batajnici epicentar je užasa koji Srbija živi danas", kaže direktorka kovid bolnice u Batajnici dr Tatjana Adžić.

"Jako malo pacijenata izađe sa intenzivne njege. U decembru, kada se kovid-bolnica otvorila, 70 odsto nije uspijevalo da pobijedi mašinu, respirator. Kada je naišao britanski soj virusa, uspjeh od odvajanja od respiratora je bio još manji, između 80 i 90 odsto je umiralo, a sada je smrtnost intubiranih više od 90 odsto", rekla je doktorka.

Ona je za "Nova S" otkrila da je prošle nedjelje preminuo bračni par u toj ustanovi.

„Prošle nedjelje u jednom danu umrli su muž i žena. Oboje nevakcinisani. Ona o ‘84. godište, on ‘76. Zamislite tu porodicu i tu djecu koja su u jednoj noći ostala bez oba roditelja zato što se nijesu vakcinisali“, priča na ivici suza.

„U jednoj sobi je nedavno bilo petoro mladih pacijenata. Nijesu bili intubirani i gledali su kako prvog od njih trpaju u kesu i odnose. I onda sljedeći. Kroz nekoliko dana sljedeći. Četvoro mladih, od 21, 26 godina, i naša laborantkinja iz Urgentnog centra koja je tu bila najstarija, imala je 44 godine. Svi su umrli”, prisjeća se doktorka.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.