Borac rastužio Mornar: Barani na koljenima u Topolici
Foto: KK Mornar Barsko zlato

Borac rastužio Mornar: Barani na koljenima u Topolici

Košarkaši Borca iz Čačka stigli su do prve pobjede u sezoni. Izabranici Marka Marinovića su kao gosti pobijedili Mornar sa 90:85. Barani još uvek nisu osjetili slast pobjede.

Najefikasniji u sastavu Borca iz Čačka, bili su Sava Lešić sa 23 poena i sedam skokova, Marko Pecarski sa 15, Aleksa Novaković sa 10, odnosno Lautaro Lopez i Uroš Čarapić sa po devet poena. Kod Mornara, bolji od ostalih, bili su Trej Luis sa 23, Nemanja Gordić sa 15, Vladimir Mihailović sa 13 i Tejlor Smit sa 10 poena.

Izabranici Mihaila Pavićevića su uoči duela sa Borcem iz Čačka, a nakon poraza od Kaleva u kvalifikacijama za FIBA Ligu šampiona, odnosno od Cibone i Krke na startu ABA lige najavljivali pobjedu. Međutim, Čačani, koji su takođe poraženi u prve dvije runde, od Igokee i Cedevita Olimpije, su došli u Bar da se bore do posljednjih atoma snage.

Posle prve deonice su vodili sa 23:22, na kraju prvog poluvremena sa 45:37. Raspoloženi za igru u napadu, kod Čačana, bili su Marko Pecarski sa 12 i Sava Lešić sa 11 poena. Kod Barana, bolji od ostalih, bili su Nemanja Gordić sa 10 i Trej Luis sa sedam poena.

U nastavku meča, Mornar je nastojao da stigne do egala, ali je Borac čuvao stečeni kapital. Imali su Barani nekoliko prilika da izjednače, stignu do preokreta, ali je uoči posljednjeg kvartala na semaforu pisalo 60:55 za Borac.

Čačani su odmah na početku zavšne deonice pobegli na 65:55. Trener Mornara, Mihailo Pavićević je zatražio minut odmora, kako bi zaustavio nalet rivala, kako bi pronašao način da Barane dovede do toliko željene pobjede.

Međutim, pomoći nije bilo. Sava Lešić je odigrao pravu simultanku sa odbranom Barana, igrači Mornara su u velikoj želji da stignu do neizvjesne završnice, napravili mnogo grešaka, pa su ponovo parket napustili pognutih glava. Mornar je od minus 14 uspio da stigne do 82:85, ali je na 14 sekundi prij kreaja uslijedila tehnička greška klupi Mornara, Uroš Čarapić je pogodio jedno, Bojan Tomašević dva slobodna bacanja i sve je bilo gotovo.

U narednom kolu, Mornar gostuje FMP Železniku, a Borac na svom parketu čeka ekipu Mege.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.