Đukiću i njegovoj grupi zakazno suđenje za 1. oktobar
Viši sud u Podgorici

Za ubistvo Jovana Klisića i ranjavanje Velizara Gardaševića

Đukiću i njegovoj grupi zakazno suđenje za 1. oktobar

Sutkinja Ana Vuković danas je u podgoričkom Višem sudu zakazala za 1.oktobar suđenje Stefanu Đukiću i njegovoj grupi za ubistvo Jovana Klisića i ranjavanje Velizara Gardaševića 1. Novembra 2019. godine u Baru.

Osim Đukića na optužnici za ubistvo Klisića su njegova supruga Danijela, majka Zorica, polubrat Vuk Lakićević,zatim Marko Vujadinović (27), Hasip Murić (44), Glavičanin i Bojan Vuksanović.

Predmet protiv Đukića i njegove grupe dodijeljen je sutkinji Vuković u rad, nakon što je sutkinja Biljana Uskoković, koja je postupala u ovom slučaju, tražila izuzeće jer se našla na meti novoformirane grupe ovog optuženog.

Specijalno policijsko odjeljenje je 13. avgusta u Podgorici, Baru i Danilovgradu uhapsilo pet od sedam pripadnika kriminalne organizacije, koji su po nalozima Stefana Đukića i Emila Tuzovića planirali da brutalno pretuku sutkinju Uskoković i likvidiraju glavnog specijalnog tužioca Milivoja Katnića, specijalnog tužioca Sašu Čađenovića, policijske rukovodioce i službenike Zorana Lazovića, Petra Lazovića i Ivana Đokovića.

Ime Baranina Stefana Đukića, koji se ranije prezivao Mandić, i Emila Tuzovića iz Podgorice poznati su javnosti po pokušaju ubistva vođe kavačkog klana Radoja Zvicera u Odesi, krajem maja prošle godine.

U policijskim evidencijama oni su označeni kao pripadnici barskog klana na čijem se čelu nalazio pokojni Alan Kožar koji je ubijen prošlog ljeta u Grčkoj.

Barski klan je blizak škaljarskom i nastao je kao ogranak mafijaškog kartela koji predvodi Luka Bojović, zatvorenik u Španiji.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.