Završen prvi festival svjesnosti i intimnosti na Adi Bojani, otvorena ulica

Završen prvi festival svjesnosti i intimnosti na Adi Bojani, otvorena ulica "Ljepota poroka"

Otvarajem ulice „Ljepote poroka“ u samom srcu Ade Bojane, zatvoren je ADA Divine Awakening, prvi festival svjesnosti i intimnosti na ovim prostorima.

Time je zaokružena ljetnja festivalska sezona u kojoj je EXIT kao jedina festivalska grupacija na svijetu uspio da organizuje čak četiri festivala: EXIT u Srbiji, Sunland u Bugarskoj, Sea Dance i ADA Divine Awakening, u Crnoj Gori, uz posjetu od oko 225.000 ljudi.

OtvaranjeuliceLjepoteporokaAdaBojana

Exitovi festivali u tri države reanimirali su festivalsku scenu Evrope i dali priliku mnogim izvođačima, poput Davida Guette, Nine Kravitz, Paula Kalkrennera, Charlotte de Witte, Solomuna i mnogih drugih da nastupe prvi put posle godinu i po dana pauze.

EXIT je, vođen idejom da se obilježi mjesto na kojem je nastao film koji je itekako skrenuo pažnju na položaj žene u društvu, na zatvaranju Ada Divine Awakening festivala, održanog od 15. do 20. septembra, u rizortu FKK Ada Bojana otvorio ulicu „Ljepote poroka“ u kojoj je postavljena spomen ploča, na kojoj piše „Na ovom mjestu 1985. godine sniman je kultni film „Ljepota poroka’’, reditelja i scenariste Živka Nikolića, s Mirom Furlan u glavnoj ženskoj ulozi“.

Jugoslovenska kinoteka je, u skladu sa svojim ovlašćenjima na osnovu Zakona o kulturnim dobrima, 28. decembra 2016. godine proglasila sto srpskih igranih filmova (1911-1999) za kulturno dobro od velikog značaja. Na toj listi se nalazi i film "Ljepota poroka".

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.