Nikolić: Lavrov i Ilarion potvrdili da je SPC pod punom kontrolom Moskve
Andrija Nikolić, Foto: DPS

Nikolić: Lavrov i Ilarion potvrdili da je SPC pod punom kontrolom Moskve

Helikopterski desant SPC na Cetinje, šef ruske diplomatije Sergej Lavrov i rukovodilac odjeljenja Moskovske patrijaršije za vanjske odnose mitropolit Ilarion Alfejev, iskoristili su kao novu priliku za antizapadnu i anticrnogorsku propagandu, saopštio je danas Andrija Nikolić, član Predsjedništva DPS i poslanik u Skupštini Crne Gore.

"Lanac komande osvajačkom akcijom na Cetinju koji se proteže sve do Moskve, pokušali su da relativizuju i zamagle optužbama na račun Predsjednika Crne Gore koji je navodno, želio da pokaže američkim i zapadnim partnerima kako je spreman da se bori protiv pravoslavlja i Rusije", kazao je Nikolić.

Stavljajući kako ističe "jednu nasilnu vjersku ceremoniju u Crnoj Gori u kontekst događaja u Ukrajini, gdje je Vaseljenska patrijaršija priznala autokefalnost Ukrajinske pravoslavne crkve, Lavrov i Ilarion samo su potvrdili da je SPC glavni instrument ruske meke moći na Balkanu, i da Moskva nije odustala od Crne Gore".

"Zato hemijski napad kvislinške vlade na Cetinje treba razumjeti kao srpsko ruski projekat, koji je imao za cilj da se Crna Gora stavi pod punu kontrolu, makar i po cijenu prolivanja krvi, a da se za to optuže goloruki Crnogorci, i u krajnjem Predsjednik Crne Gore", poručio je Nikolić.

Dodaje da kako naglašava nasilno ustoličenje mitropolita Joanikija, nije ništa drugo do nastavak hibridnog rata koji Rusija vodi protiv EU i NATO na Zapadnom Balkanu.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.