Predsjedništvo Prave Crne Gore: Hitno reformisait tužilaštvo bez vezivanja za rekonstrukciju Vlade, nemamo više ni dana za čekanje
Sa predsjedništva, Foto: Prava Crna Gora

Predsjedništvo Prave Crne Gore: Hitno reformisait tužilaštvo bez vezivanja za rekonstrukciju Vlade, nemamo više ni dana za čekanje

Prava Crna Gora održala je sjednicu Predsjedništva, kojom je predsjedavao lider partije Marko Milačić.

"Predsjedništvo Prave Crne Gore apeluje na parlamentarnu većinu i sve subjekte vlasti  da se što prije krene u izglasavanje novog Tužilačkog savjeta. Smatramo da to pitanje ne treba vezivati za bilo kakva druga pitanja, kao i za pitanje o rekonstrukciji Vlade. Pravda je nešto što smo obećali i dužni svim građanima Crne Gore i ona ne smije više ni dana da čeka, niti da bude vezana za pitanja partijske politike", navodi se u saopštenju Prave.

Pozdravili su započeti dijalog između Demokrata i Demokratskog fronta kao značajnih segmenata parlamentarne većine ali istovremeno pozvali da se cjelokupan proces mora nastavati uz puno učešće i uvažavanje cjelokupne parlamentarne većine, bez izuzetka, kao i uz aktivnu komunikaciju sa Vladom Crne Gore. 

Prava Crna Gora apelovala je na smirivanje tenzija u društvu koje su bespotrebno narasle nakon ustoličenja Mitropolita crnogorsko-primorskog Joanikija na Cetinju.

"Mir i stabilnost Crne Gore su vrijednosti za koje, naročito u ovom trenutku, svi treba da se snažno i iskreno zalažemo u cilju istinske demokratizacije Crne Gore.  Prava Crna Gora najsrdačnije čestita Mitropolitu Joanikiju na uvođenju u tron mitropolita cetinjskih. Kada su u pitanju produbljene podjele, građani treba da znaju da su one vještački kreirane, i da je samo organizovani kriminal ona snaga koja ima interes da produbljuje podjele, ne bi li povratio dio moći koja neumitno kopn", dodaje se u saopštenju.

Predsjedništvo Prave Crne Gore takođe je dalo podršku i čestitalo premijeru Zdravku Krivokapiću na kako navode nepokolebljivosti i državničkoj odlučnosti u zaštiti Ustavnog poretka i Zakona Crne Gore prilikom događaja petog septembra na Cetinju kada je "Đukanović sa svojom zavjereničkom organizacijom DPS pokušao da organizuje svojevrsni puč u zemlji i Crnu Goru uvede u zonu nestabilnosti".

"Na saradnju i dogovor nas obavezuju obećanja data građanima ove zemlje da ćemo kao nova vlast svi zajedno dati puni doprinos u borbi protiv organizovanog kriminala i visoke korupcije koju je bivši režim Mila Đukanovića stvarao i održavao pune tri decenije", zaključuje se u saopštenju Prave Crne Gore.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.