Milačić: Koncept “kontrolnog paketa“ odnosno “vlade u vladi“ otrovan za dogovor
Marko Milačić

“41 potpis za mandatara ključ pobjede“

Milačić: Koncept “kontrolnog paketa“ odnosno “vlade u vladi“ otrovan za dogovor

Prava Crna Gora poziva da danas sa 41 potpisom predložimo zajedničkog mandatara i da u narednih 90 dana odlučimo o svim detaljima i odnosima buduće većine na način da imamo jedinstvo i zadovoljstvo svih političkih subjekata, uključujući URU i SNP, te čvrstu većinu koja će rukovoditi državom do poslednjeg dana mandata tekućeg saziva Skupštine, saopštio je danas lider te partije Marko Milačić.

“Kontrolni paketi“ akcija kupuju se na berzi, po pravilu po visokim cijenama ako firma išta znači u poslovnom svijetu i ako u pitanju nije korupcija, dok se država i Vlada stvaraju u demokratskom procesu dogovora, kompromisa i poštovanja građana koji glasaju“, poručio je Milačić..

Što se kako navodi tiče dogovora o Vladi, koncept “Vlade u Vladi“ što je pojašnjava drugo ime za “kontrolni paket“, pokazao je svoje maligne nedostatke kada je 42. Vlada, sa “Vladom u Vladi“ i vlasnicima “kontrolnih paketa“, srušena od vlasnika “kontrolnih paketa“, čime je većina 30. avgusta ušla u krizu i nestabilnost koja i dalje traje i koja se preliva na nestabilnost čitavog političkog sistema i same države.

Zbog toga je poručuje neophodno da u pregovorima pristupimo sa krajnjim međusobnim povjerenjem i uvažavanjem, a ideja “kontrolnog paketa“ nije ništa drugo nego uvlačenje većine u lažnu Vladu, u kojoj bi manjina bila “vlasnik“ većine.

Milačić smatra da URA svakako zaslužuje svoje učešće u bezbjedonosnom sektoru i drugim resorima, dok SNP svakako zaslužuje pojedine resore, ali sve u skladu sa principima poštovanja prema ostalim učesnicima pregovora i buduće parlamentarne većine, što u konačnom znači poštovanje prema građanima koji su te predstavnike i tu većinu izabrali. 

“Ukoliko URA i SNP smatraju da postoji alternativa dogovoru pobjednika 30. avgusta na način da svoj “kontrolni paket“ kontrolišu u tehničkoj Vladi koju su izabrali sa DPS-om i koja je prepuna delegata DPS-a, to svakako krajnje umanjuje njihov politički kredibilitet i iskreno vjerujemo da ova opcija ne igra bilo kakvu mogućnost i bilo kakav legitiman položaj u ovim pregovorima, jer smo duboko uvjereni da uspjeh ovih pregovora nema nijednu zdravu alternativu“, zaključio je Marko Milačić, predsjednik Prave Crne Gore.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.