Vučić: Đukanović želi CG bez Srba, nemojte da se služite trikovima
Aleksandar Vučić

Vučić: Đukanović želi CG bez Srba, nemojte da se služite trikovima

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić prokomentarisao je izjave crnogorskog predsjednika Mila Đukanovića, koji je u intervjuu hrvatskom „Jutarnjem listu“ rekao da bi „Srbija htjela Kosovo bez Albanaca i Crnu Goru bez Crnogoraca“.

Vučić je istakao da to podsvijest progovara iz njega i ono što on želi oduvijek, a želio je Crnu Goru bez Srba, to je suština.

"Ja niti želim, niti je moguće zamisliti Kosovo bez Albanaca niti Crnu Goru bez onih koji se izjašnjavaju kao Crnogorci… Evo sad da kažem, ja želim Crnu Goru u kojoj će živjeti i Srbi i Crnogorci i Bošnjaci i Albanci…“, kazao je Vučić i poručio Đukanoviću:

„Samo nemojte da se služite trikovima i izmišljate pravoslavnu crkvu. To je vaša želja bila, a ne moja, a upravo ste autoprojekcijom pokazali da je to tako. Mislite da treba da se plašim, da ne odgovorim istinom i činjenicama", kazao je Vučić.

Vučić se osvrnuo i na predstojeću posjetu Angele Merkel Srbiji i zemljama regiona, piše Sputnjik.

„Ogromna je čast što Angela Merkel dolazi u Beograd i što ostaje najduže, čak i noći u Beogradu. Imaćemo više sastanaka, ja sam s njom uvijek otvoren, kao i ona sa mnom. Nikada nećemo zaboraviti kakvu nam je podršku dala 2015, kada su Hrvati uvodili sankcije protiv nas zbog migranata, što je podsticala investicije kod nas…“, rekao je Vučić

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.