MSP Srbije: Nema mjesta politizaciji jedne rutinske procedure policije
Beograd

MSP Srbije: Nema mjesta politizaciji jedne rutinske procedure policije

Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije objasnilo je sve okolnosti u vezi sa legitimisanjem osobe u pratnji sina predsjednika Vlade Crne Gore Zdravka Krivokapića, i smatramo da nema mjesta politizaciji jedne rutinske intervencije beogradske policije, navodi se u saopštenju Ministarstva spoljnih poslova Srbije.

Dodaju da Ministarstvo vanjskih poslova Crne Gore nema razloga da bude skeptično i da dovodi u sumnju način na koji MUP Srbije opisao događaj, jer za to nema osnova.   

"Srbija će, kao i do sada, nastaviti da ukazuje gostoprimstvo svim građanima Crne Gore koji poštuju zakone naše države, i čast nam je što su članovi najuže porodice crnogorskog premijera odabrali da žive u Beogradu", navode iz MSP Srbije.

Srbija i Crna Gora su kako ističu bratske države, i crnogorski državljani treba da se u Srbiji osjećaju kao kod svoje kuće.

"Smatramo da državljani Srbije treba da imaju jednak tretman u Crnoj Gori, što nažalost često nije slučaj.

Niko ne može imati koristi od toga da se rutinska policijska procedura, sprovedena bez primjene sile i sredstava prinude, interpretira u bilo kom drugom svijetlu, i naše ministarstvo ostaje otvoreno za razmjenu informacija i saradnju sa Ministarstvom vanjskih poslova Crne Gore u svim situacijama koje mogu biti interesantne vladi u Podgorici", zaključuje se u saopštenju Ministarstva spoljnih poslova Srbije.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.