Cetinjska URA: Osuđujemo svaki vid nasilja i radikalizacije na Cetinju
Cetinjska URA

Cetinjska URA: Osuđujemo svaki vid nasilja i radikalizacije na Cetinju

"Osuđujemo svaki vid nasilja i radikalizacije koji je ovih dana sve prisutniji", saopštili su iz cetinjskog odbora Građanskog pokreta URA.

Iz cetinjske URE dalje navode da bez obzira na različite stavove koje su ovih dana imali, kada je u pitanju aktuelni događaj ustoličenja mitropolita crnogorsko-primorskog Joanikija, najoštrije osuđujemo jučerašnji napad na odbornika Demokrata Danila Mrvaljevića.

"Pamtimo mnogo teža vremena kada je buktio rat na prostorima bivše Jugoslavije, a naše Cetinje tada bilo prepoznato mjesto suživota i tolerancije. Želimo da takvo bude i danas i za to ćemo se snažno zalagati", naglašavaju iz cetinjske URE.

Iz odbora URE Prijestonice  dalje navode da Crna Gora i Cetinje moraju nastaviti da baštine pravo na slobodno izražavanje, političko djelovanje i drugačije promišljanje.

"Želimo Crnu Goru kao demokratsku zajednicu koja će promovisati parlamentarizam i slobodu govora kao najveće vrijednost demokratskog uređenja.
Apelujemo još jednom sve aktere na važnost smirivanja tenzija i davanja zajedničkog doprinosa očuvanju mira i bezbjednosti svih građana", zaključuju iz cetinjske URE.
 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.