Rakočević: Sezona dokazala da je gašenje Montenegro Airlines pogrešna odluka vlasti
Nikola Rakočević, Foto: DPS

Rakočević: Sezona dokazala da je gašenje Montenegro Airlines pogrešna odluka vlasti

Gašenje Montenegro Airlinesa će se pokazati kao veoma pogrešna odluka trenutne Vlade - ugrožena je egzistencija visokokvalitetnog kadra gašenjem radnih mjesta, izgubili smo tržište, izgubili smo vrijeme, izgubili smo brend i pozicije, a za sve to smo još i potrošili novac, kazao je Nikola Rakočević, član Predsjedništva i poslanik DPS-a u Skupštini Crne Gore.

Air Montenegro je kako pojašnjava od 1. juna do 9. avgusta realizovao 500 letova i prodao 52.000 karata. 2019. godine, tadašnji nacionalni avio - prevoznik, Montenegro Airlines, za tri ljetnja mjeseca, upisao je 2.760 letova i prevezao 271.952 putnika (odlaznih i dolaznih), na sopstvenim i “code-share” letovima.

"Poznato je da je Tivat - Beograd najprometnija linija. Sedmično se realizuju 72 leta. Ipak, interesantno je da od ovog broja, Air Srbija sedmično ima 54, a To Montenegro 18 letova na relaciji Tivat - Beograd. Morao bi crnogorski avio prevoznik bolje od toga", poručio je Rakočević.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.